Péter Ferenc újra megpályázza a Maros megyei önkormányzat elnöki tisztségét

MH/ MTI
2024. március 20. szerda. 19:15

Az erdélyi megye elöljárója a felújított marosvásárhelyi Kultúrpalotában, támogatói körében ismertette szándékát – írta az MTI-nek küldött közleményében az RMDSZ Maros megyei szervezete.

Emlékeztetett, hogy a romániai önkormányzati és európai parlamenti választások az erdélyi magyar közösség következő tíz évét határozzák meg, és arról is szólnak, hogy Maros megye lakói tudnak-e „együtt jövőt építeni”.

Kiemelte: a megyei közgyűlés elnökeként eddigi munkájával igyekezett harmóniát, stabilitást teremteni az etnikailag, földrajzilag és gazdaságilag is sokszínű térségben. „Úgy dolgoztunk, hogy egyensúly legyen a közösségek között, a települések fejlesztése között nemzetiségtől, politikai pártállástól, földrajzi fekvéstől függetlenül” – idézte az RMDSZ közleménye a politikust.

Kitért az eddigi eredményekre is, kiemelve az ivóvízhálózat kiépítését, az úthálózat felújítását, a sport- és egészségügyi infrastruktúra bővítését, a repülőtér folyamatos fejlesztését. Külön hangsúlyozta a Kultúrpalota felújítását, Erdély kincsesládájának nevezve a szecessziós épületet.

Arról is szólt, hogy még sok folyamatban lévő munkálat, kivitelezésre váró projekt van, amelyeket folytatni kell. Ezért döntött úgy, hogy vállal egy újabb mandátumot, hiszen látja az irányt, a tervei hosszútávúak, és Maros megye fejlődését szolgálják – összegzett.

A politikus már január végén is megemlítette indulási szándékát, amikor bejelentette: lemond az RMDSZ Maros megyei szervezetének vezetéséről, hogy a jelöltségére összpontosíthasson. 2016-ban került a területi szervezet élére, 2021-ben választották újra.

Péter Ferenc 2000 és 2016 között Szováta polgármestere volt. 2016-ban még a megyei önkormányzati képviselők választották a Maros megyei közgyűlés elnökévé, 2020-ban egyéni jelöltként nyert újabb mandátumot.

Elolvasom a cikket