Pölöskei Gáborné: Az idei év a látványos fejlesztések éve lesz a szakképzésben

MH/ MTI
2024. március 20. szerda. 17:18

Az idei év a látványos fejlesztések éve lesz a szakképzésben, már elkezdődtek az infrastrukturális fejlesztések, amelyekre mintegy százmilliárd forint áll rendelkezésre – közölte Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Szolnokon.

A Szolnoki Szakképzési Centrum 6,093 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „21. századi szakképző intézményfejlesztési program” elnevezésű kiemelt projektben az Európai Unió által meghirdetett Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) és a magyar kormány támogatásának köszönhetően.

A projektnyitó rendezvényen, illetve ennek keretében a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola új tanműhelyének alapkőletételi ünnepségén Pölöskei Gáborné elmondta: a tanműhely fejlesztése lehetőség arra, hogy ágazati képző központok jöjjenek létre, és a különböző cégek be tudjanak kapcsolódni az oktatásba. A fejlesztésnél is egy közös gondolkodásra van szükség – fűzte hozzá.

Elolvasom a cikket