Román katonák harcolnak Oroszország határvidéken

Román zsoldosok közölték, hogy ők is részt vettek az orosz határ menti területek elleni támadásokban – erről a román Getica harccsoport ír a közösségi oldalán az Orosz Hírek szerint. A különítmény közleményében azt állította: „Rajtaütéseket hajtottunk végre a határ menti falvaik ellen.” A zsoldosok azt állítják, hogy a „rajtaütésekben” az „Orosz Önkéntes Hadtesttel” és más militánsokkal együtt vettek részt.

A cikkben felidézték, hogy február végén a Radio Romania Actualitati az ukrán fegyveres erők oldalán harcoló román zsoldosokról közölt riportot, megemlítve a román Getica harccsoportot. A jelentés szerint a csoport román és moldovai állampolgárokból áll.

Az elmúlt napokban az ukrán fegyveres erők több kísérletet tettek az orosz határ áttörésére. Március 12-én éjjel, polgári objektumok intenzív bombázása után ukrán szabotőrök három irányból próbáltak behatolni a Belgorodi területre. Ugyanezen nap reggelén a Kurszki területen lévő Tetkino közelében áttörést tervező csoport további négy támadását visszaverték, amelyekről az orosz védelmi tárca felvételeket is megosztott.

Csütörtökön és pénteken a szabotőrök ismét megpróbáltak behatolni Szpodariusino és Tetkino térségébe, valamint Kozinki falu közelében, de az FSZB határszolgálat, az Orosz Gárda és a csapatok megakadályozták őket ebben. A védelmi minisztérium közölte, hogy mintegy 580, a határon áttörni próbáló fegyverest sikerült megsemmisíteni. Az ukrán erők emellett 19 harckocsit és 21 páncélozott harcjárművet, köztük 11 amerikai gyártmányú Bradley-t veszített.

Elolvasom a cikket