Gyurcsány tréfát űz az ártatlanok rovására

A világ néha tréfát űz az ártatlanok kárára – tudjuk a Végtelen szerelem című filmsorozatból. Ami természetesen Gyurcsányról jutott eszembe. A Böszme ugyanis korábban Facebookján azt mondta, az ártatlanok számíthatnak rájuk, védeni fogják őket. Gyurcsány nem először űz tréfát az ártatlanok rovására.

Napjainkban a DK-s önkormányzat László Imre polgármester vezetésével mindent megtesz, hogy ne derüljön ki az igazság a kerület egyik óvodájához kapcsolódó pedofilbotrányban.

„Szülőként megdöbbenve, elkeseredve és megfelelő információk hiányában állunk az események előtt. Nem tudjuk elhinni, hogy a gyanúsított hatéves működése alatt ne lettek volna figyelmeztető jelek és jelzések, amiről a fenntartó szervet, a polgármester urat és a szülőket nem értesítették” – áll a szülők levelében, amely több intézkedés elrendelésére kéri a kerület DK-s vezetőjét.

A frissen kirobbant újbudai pedofilügy miatt írtak levelet a Gazdagréti Szivárvány Óvodába járó gyermekek szülei a DK-s polgármesternek és a XI. kerület baloldali többségű képviselő-testületének. A levélben a szülők rögzítik az eddig tudható információkat. Így például azt, hogy a rendőrség február 29-én nyomozást rendelt el az óvodában, mégpedig amiatt, mert egy feljelentés szerint egy 2018 óta ott dolgozó pedagógiai asszisztenssel kapcsolatban felmerült a szexuális kényszerítés alapos gyanúja.

A szülők kérik, hogy azonnal függesszék fel az óvoda vezetőjét és helyettesét, egyúttal tiltsák meg munkahelyi bejárásukat. A szülők szerint ugyanis másképp nem garantálható, hogy senki ne biztassa vagy kényszerítse az óvónőket, a dadusokat és a kisegítőket a tények eltussolására. A szülők emellett a belső vizsgálatot nem tartják alkalmasnak arra, hogy tisztázza az történteket.

Lehet valami igazuk, mert az azóta lezajlott belső vizsgálatra nem engedték be a sajtó képviselőit. Az érintett fiatal férfit pedig egyenesen eldugták a nyilvánosság elől. Gyurcsány természetesen ezt szó nélkül tűrte, noha az ártatlanok védelmét nagy hangon hirdeti.

Az már csak hab a tortán, hogy az önkormányzatnak egyaránt szerződése van az érintett pedagógiai asszisztenssel és annak nevelőanyjával, aki az önkormányzatnál nagy befolyással rendelkezik a szakterületre, a gyermekintézmények felügyeletét látja el. Azaz saját fia óvodáját is ő felügyeli, László Imre beosztottjaként működik. Egyes hírek szerint Dobrev Klára az árnyékkormányinfón egy kérdésre válaszolva egyenesen azt mondta, kitüntetné László Imre polgármestert.

Undorító kettős beszéd, akárki meglássa – ahogy Arany János mondaná a Családi körben. Ami még hagyján, de az azóta is kiszolgáltatott kisgyereket valóban ki védi meg?

„Ha az az óvodavezetés, akik tevékenysége alatt – feltételezhetően – évek óta történtek zaklatások és akik nem lehetnek érdekeltek abban, hogy a – feltételezhetően – hosszabb ideje folyó zaklatások időtartama és formája meghatározásra kerüljön, a helyén marad, akkor nem várható el őszinte vallomás a beosztottaktól. A beosztott óvodapedagógusok őszinte együttműködése nélkül nem számíthatunk a helyzet tisztázására” – áll a szülők levelében.

Varju László azt mondta a parlamentben, hogy „Ne legyenek politikusok, akik a törvények felett állnak”. De ha vannak, az sem baj, csak DK-sok legyenek, mert azokat a Demokratikus Koalíció meg fogja védeni. A DK elnöke példaként azt a Varju Lászlót hozta fel, akit garázdaság, testi sértés és választási csalás miatt másodfokon is bűnösnek talált a bíróság. Aki nemhogy lemondott volna országgyűlési képviselői mandátumáról és kivonult volna a közéletből, hanem még neki áll feljebb. Amorális szörnyűségként erkölcsi kioktatásban részesíti azokat, akik az etika talaján állva dolgoznak. S ehhez Gyurcsány segít neki. Az a Gyurcsány, aki látszólag segédkezet nyújt az ártatlanoknak, miközben a valóságban bűnösöket emel piedesztálra.

A világ néha tréfát űz az ártatlanok kárára, írtuk az elején. Tessék mondani, kinek ártottak az ukrán és orosz hősi halottak, akik Amerika és az Európai Unió politikai, hadi, pénzügyi támogatása nélkül ma is élnének. Vége lenne a háborúnak.

Még szerencse, hogy s békepárti Orbán van hatalmon, mert Gyurcsány most is a háború oldalán áll, és az egész magyar baloldal követi őt, támogatva a vérontást.

Nekünk meg a képünkbe hazudja, hogy ártatlanok számíthatnak rájuk. És ez az ember a magyarok egy részének a bizalmára számít a választáson.

No komment.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket