Orbán Viktor: Az atomenergia az egyetlen válasz

BNM
2024. március 21. csütörtök. 11:28

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is beszédet mondd a Brüsszelben megtartott első az Európai Nukleáris Szövetség csúcstalálkozóján, ahol a zöld átállás mellett a kontinens és a világ energiabiztonságáról és fenntarthatóságról is értekeznek a résztvevők az orosz-ukrán háború árnyékába. Cikkünk folyamatosan frissül…

Az esemény házigazdája Alexander De Croo, belga miniszterelnök és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) vezetője, Mariano Grossi.

A találkozón Orbán Viktor miniszterelnök is felszólat, aki beszédében hangsúlyozta: A kihívás amivel szembenézünk az elmúlt időszakban, egyre égetőbbé teszi az energiabiztonság kérdését. „A kérdés egyértelmű, hogyan lehet nagy mennyiségű elektromos államot előállítani, környezetbarát és biztonságos módon. A válasz pedig egyértelmű, ezen kitételeknek jelenleg csak az atomenergia felel meg.

A miniszterelnök emellett hangsúlyozta, Magyarország már közel ötven éve használ nukleáris energiát, ez pedig stabil alapokat adott az ország energiabiztonsága szempontjából.

Elolvasom a cikket