Ausztrália bejelentette csatlakozását

Ausztrália csatlakozott az Egyesült Királyság és Lettország által vezetett koalícióhoz, amely pilóta nélküli légi járműveket szállít Ukrajnának. A döntést kétoldalú miniszteri szintű konzultációk során hozták meg, amelyeken külügyi és védelmi tisztviselők vettek részt – írta a pravda.ru.

A miniszterek hangsúlyozták, hogy Ukrajna fekete-tengeri katonai sikerei Ukrajna eltökéltségét bizonyítják. Felszólították mindazokat, akik szoros kapcsolatokat ápolnak Oroszországgal, különösen Kínát, hogy tartózkodjanak Moszkva támogatásától, és győzzék meg Moszkvát a különleges katonai művelet megszüntetéséről. Az Egyesült Királyság és Ausztrália közölte, hogy továbbra is koordinálni fogják a szankciók és egyéb olyan intézkedések bevezetését, amelyek megnövelik a hadművelet végrehajtásának árát.

Korábban az Egyesült Királyság és Lettország bejelentette, hogy koalíciót alakítanak az UAV drónok Ukrajnába történő szállítása miatt. E kezdeményezés részeként az Egyesült Királyság több ezer UAV-t fog Kijevnek szállítani, amelyet a kiutalt katonai segélycsomagból finanszíroznak. Kanada már csatlakozott a koalícióhoz, amely 800 drón küldését tervezi Ukrajnának.

Elolvasom a cikket