Elszabadult a pokol El Pasóban + VIDEÓ

Az illegális bevándorlók kedd késő délután indítottak rohamot a határ ellen, ahol lebontották a szögesdrót kerítést és összecsaptak a határőrökkel. A New York Post felvételein jól látható, ahogy több tucat férfi indul meg a kerítés felé és tépi azt darabokra, miközben a határőrök próbálják őket visszatartani.

Objektum doboz

A lapnak nyilatkozó forrás szerint az indulatok azután szabadultak el, miután a katonák átengedtek egy családot. Nem sokkal ezután a 300 fős csoportból nagyjából száz férfi kivált, akik aztán neki estek a kerítésnek és a katonáknak is. A belső forrás szerint minden bevándorlót sikerült megállítani és elfogni, egy embert pedig már elő is állítottak testi sértés vádjával. Az elkövetkezendő napokban azonban várhatóan nőni fog a letartóztatottak száma, miután a hatóságok végeztek a videófelvételek elemzésével.

A helyzetet egyébként csak fokozza, hogy Texas állam beadványa a bevándorlási törvény szigorítására továbbra is a szövetségi bíróságon vesztegel, miközben a szakértők a nyár közeledtével további hullámokra számítanak.

A Texasi határ mentén az elmúlt években számtalan incidens történt és gyakorlatilag a frontvonalává vált a republikánusok és a demokraták közötti politikai összecsapásnak a migrációt illetően.

Eközben azonban az illegális bevándorlás is fokozódott, az államnak pedig több esetben kellett szembenézni több ezer fős, karavánban érkező migránsokkal. A legutóbbi politikai csatározás azután kezdődött, miután Gerg Abbott, az állam kormányzója kikiáltotta Texas önvédelemhez való jogát és kitiltotta a szövetségi határőröket a texasi határokról, miután véleménye szerint Joe Biden és kormánya képtelen volt betartani a bevándorlási törvényeket.

Elolvasom a cikket