Olaszország nem küld csapatokat Ukrajnába

Olaszország számára a béke megteremtése a cél, éppen ezért sohasem küld csapatokat Ukrajnába – ez a római kormány álláspontja. A Meloni-vezette kabinet arra hívta fel a figyelmet, hogy egy esetleges intervenció a harmadik világháború kirobbanásának veszélyével járhat – posztolta közösségi oldalán Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

A kereszténydemokrata politikus kommentben megosztotta a Hír Tv tudósítójának helyszíni beszámolóját a római kormány döntéséről. Mint beszámoltak róla, „aggodalommal szemléli az olasz kormány, hogy egyes európai tagállamok külön szervezkednek az ukrajnai háborút illetően”. Antonio Tajani olasz külügyminiszter pedig bejelentette, hogy Itália sohasem fog csapatokat küldeni Ukrajnába, az ugyanis a harmadik világháború kezdetét jelentené.

Olaszország a béke megteremtését helyezi előtérbe és nem áll háborúban Oroszországgal. A külügyminiszter hozzáfűzte, meggyőződése, hogy Ukrajnának nem kellene belépnie a NATO-ba. Azt is hangsúlyozta, hogy az olasz haderő kizárólag a béke a szabadság, és a biztonság megteremtésén dolgozik.

Guido Crosetto olasz védelmi miniszter is megerősítette, hogy Róma soha nem küld csapatokat Ukrajnába. Aggasztónak nevezte, hogy egyes európai országok külön egyezkednek. Ez az európai egység meggyengülésének jele, mely kizárólag Putyinnak kedvez. Elhibázott lépésnek tartja, hogy Franciaország, Németország és Lengyelország arról tárgyalnak, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába.

A védelmi tárca vezetője szerint az európai tagországoknak kizárólag fegyverszállítmányokkal kell támogatnia Kijevet, minden más erőfeszítést a konfliktus diplomáciai lezárására kell összpontosítani. Sergio Mattarella köztársasági elnök is felhívást intézett, hogy az Ukrajnában és a Közel-Keleten dúló háborúkat meg kell állítani.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket