Ötven éven keresztül hordozta halott babáját

Az idős asszony a családja elmondása szerint évek óta erős gyomorfájdalmakra panaszkodott, de félt orvoshoz fordulni: lánya, a 21 éves Rosely Almeida elmondta, nagymamája alternatív gyógymódokkal próbálta orvosolni a problémát, míg fia, Vanderlei Avalo Almeida, azt tette hozzá, a nő rettegett attól, esetleg daganata van.

„Nem akart orvoshoz menni, mert attól tartott, hogy daganata van. Csak gyógyszert vett be, így a fájdalom elmúlt” – mondta el Vanderlei.

Daniela végül egy generalizált fertőzés miatt került kórházba, ahol egy 3D-s tomográfia felvételt követően derült fény az elrejtett babára: a felfedezés még az egészségügyi szakértőket is sokkolta, akik arra gyanakodtak, az idős asszonynak rákja van.

Mindez egy ritka, méhen kívüli terhesség eredménye, amelyet lithopedionként ismernek: a magzat ebben az esetben elhal, de az anya szervezete nem tudja újra felszívni. A magzat ilyenkor a hasüregben marad, és kalciumburok képződik körülötte.

Az asszonyt március 14-én operálták meg, hogy eltávolítsák testéből az elmeszesedett magzatot, amelyet az orvosok becslése szerint már több, mint 50 éve hordozott magában: sajnálatos módon azonban Daniela rögtön másnap, az intenzív osztályon életét vesztette. Az orvosok jelenleg további vizsgálatokat végeznek a magzaton, hogy többet tudjanak meg.

Daniela lánya, Rosely, aki úgy véli, az anyja régebb óta hordhatta magában az elhalt magzatot, mintsem azt az orvosok gondolják. Az édesanyja ugyanis már az első terhessége óta tapasztalt fájdalmakat, amelyekről azt mondta a rokonainak: olyan, „mintha egy baba mozogna a hasában” – írja a Mirror.

Elolvasom a cikket