Példaértékű az Óbudai Egyetem innovációs ökoszisztémája

A felsőoktatás hazai rendszerében az Óbudai Egyetem egyedi és önálló úton kezdett el haladni, és a befektetői egyetem modelljét valósítja meg. A tudományos eredményeken keresztül az akadémia, az ipar, a kormányzat, a civil társadalom és a saját egyetemi közösségünk közötti együttműködést hangsúlyozva biztosítja a tudásalapú társadalom megvalósítását – fogalmazott Kovács Levente.

„Az egyetemek kulcsszerepet játszanak Magyarország innovációs teljesítményének erősítésében. A tudás hasznosítását szolgáló technológiatranszfer-tevékenység fejlesztését kívánja segíteni a Nemzeti Innovációs Ügynökség a TTC (Technology Transfer Company) projekt keretében” – emelte ki Barabás Réka, a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) tudáshasznosítási igazgatója.

A szellemi tulajdon védelme, az oltalmazáshoz kapcsolódó jogok megszerzése, azok minél szélesebb körben való hasznosítása nélkülözhetetlen katalizátorai az innovációs folyamatnak. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala több platformon is segítséget nyújt a jogkeresőknek az információ átadástól az egyetemi oktatáson és céltréningeken keresztül a szellemivagyon-diagnózisig – mondta Zábori Zoltán, a hivatal főosztályvezetője.

Elolvasom a cikket