„Mindenkit meg fogunk ölni, ne aggódjatok”

Pjotr Tolsztoj, az orosz parlament alsóházának alelnöke a francia BFM TV-nek nemrég arról beszélt, hogy információi szerint 13 ezer külföldi zsoldos harcol(t) Ukrajnában, közülük pedig 360 francia – szúrta ki a Magyar Jelen. Mint az orosz politikus részletezte: a 360 francia zsoldos közül 147-et már meg is öltek, de itt nem állt meg.

Mindenkit meg fogunk ölni, ne aggódjatok […] A francia katonák trikolór zászlós koporsókban fognak hazatérni” – idézi az orosz politikust a lap.

Atomcsapással fenyegette meg Párizst az orosz politikus.

Az orosz parlament alsóházának alelnöke azonban még erre is rátette egy lapáttal: belengetett egy Párizs elleni atomcsapást is. Pjotr Tolsztoj szerint ugyanis az Ukrajnában elhunyt francia katonák halálát a francia hatóságok eltussolták, mondván, hogy külföldi küldetés során szenvedtek balesetet, és szerinte így szóba sem került, hogy Ukrajnában harcoltak volna.

Pont olyan zseniális ötlet az Idegenlégiót Odesszába küldeni, mint a francia tankok küldése volt, amelyeket a katasztrófába torkolló ukrán ellentámadás során megsemmisítettünk” – idézi a portál az orosz politikust.

Tolsztoj véleménye szerint ugyanis a franciák „már érzik, hogy el fogják veszíteni ezt a háborút, ezért keresik pánikszerűen a megoldást”. Így amikor az újságíró megkérdezte, hogy nem tart-e attól, hogy Franciaország atomhatalom, Tolsztoj a lap szerint azonnal rávágta, hogy Franciaországnak csak 200 atomrakétája van.

Elolvasom a cikket