A hét elején még fagyhat hajnalban, majd tavaszodni kezd

MH/MTI
2024. március 24. vasárnap. 22:37

Kedden fátyolfelhős, napos idő várható, majd a nap második felében délnyugat felől vastagabb felhőtömbök is érkezhetnek. Számottevő csapadék nem valószínű. A délkeleti, keleti szél sok helyütt megerősödik. A minimum-hőmérséklet jobbára 0 és plusz 6 fok között alakul, a derült, szélcsendes vidékeken azonban hidegebb is lehet. A maximum hőmérséklet 12-18 fok között várható.

Szerdán változóan felhős időre kell számítani, több-kevesebb napsütéssel. Nyugat, délnyugat felől növekszik az eső, zápor és zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban általában 5-10 fok lehet, a szélvédett északkeleti tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 15-22 fok várható.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég és több helyen számíthatunk esőre, záporra, majd a nap második felében csökken a felhőzet, illetve a csapadékhajlam. A délkeleti, majd a délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali 5-12 fokról 15-21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Nagypénteken jobbára napos, száraz idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum 4-11, a maximum-hőmérséklet 19-24 fok között alakul.

Nagyszombaton többnyire fátyolfelhős, napos, száraz időre van kilátás. A déli, délkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A hajnali 7-13 fokról 20-25 fok közé melegszik fel a levegő.

Húsvétvasárnap nagyrészt gyengén, helyenként közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Sok helyütt megélénkül, időnként megerősödhet a déli szél. Hajnalban általában 8-13 fok lehet, a csúcsérték 20-26 fok között valószínű.

Elolvasom a cikket