Az egyik terrorista Isztambulból osztott meg képeket a merénylet előtt

Samszidin Fariduni egy nap – február 23-án – nyolc bejegyzést tett közzé. Szinte valamennyi fotó földrajzi helymeghatározása „Aksaray, Isztambul”.

Objektum doboz

A közzétett képek között vannak olyan fotók, amelyeken maga Fariduni látható, valamint olyan képek, amelyek állítólag a Fatih-mecsetben készültek.

Elmondta, hogy 1998-ban született Tádzsikisztánban, és van egy nyolc hónapos gyermeke. A vádlott elmondta, hogy egy podolszki parkettagyárban dolgozott, de Krasznogorszkban van bejelentve.

Objektum doboz

Terrortámadás

Lövöldözés és tűzvész történt március 22-én este egy koncert előtt a krasznogorszki Crocus City Hallban (Moszkvai terület). Több fegyveres, maszk nélküli férfi rontott be a csarnokba, közvetlen közelről lövöldözött az emberekre, és gyújtóbombákat dobált.

Az Orosz Nyomozóbizottság legfrissebb adatai szerint 137 ember halt meg, közülük három gyerek. Margarita Simonyan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője szerint az áldozatok száma 143-ra emelkedett. Az adatok szerint a terrortámadásban 182 ember sérült meg.

A terrortámadás mind a négy elkövetőjét megtalálták és őrizetbe vették – ők megpróbáltak elmenekülni, és Ukrajna felé tartottak, ahol ukrán részről „ablakot” készítettek számukra a határátlépésre. Az orosz belügyminisztérium szerint minden elkövető külföldi volt.

Hétfő este a moszkvai Baszmannij bíróság mind a négy vádlottat – Dalerdzson Mirzojevet, Szaidakrami Racsabalizodát, Samszidin Faridunit és Muhammadszobir Fajzovot – május 22-ig előzetes letartóztatásba helyezte.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket