Elhagyhatja a börtönt Dani Alves

A Katalán Legfelsőbb Bíróság megerősítette, hogy csaknem 14 hónap után kiengedik a börtönből a szexuális zaklatás miatt négy és fél éves büntetést kapó Daniel Alvest, ugyanis sikerült összegyűjteni az óvadékhoz és a szabadlábra helyezéshez – szükséges egymillió eurót – írja a Marca.

A Mandiner beszámolója szerint a barcelonai bíróság március 20-án ellenszavazat nélkül járult hozzá ahhoz, hogy Dani Alvest ideiglenesen szabadlábra helyezzék, de az óvadékhoz szükséges összeget csak hétfőre sikerült összegyűjteni – mint megírtuk, az óvadék kifizetéséhez Alves családja Neymar családjától kért segítséget, de csak 150 ezer eurót kapott, s saját keresetéből azért nem tudta kifizetni az óvadékot, mert az eljárás idejére minden vagyonát lefoglalták/befagyasztották.

A labdarúgót, akit a felesége elhagyott, februárban a katalán városban elítélték egy nő megerőszakolásáért: négy és fél év börtönbüntetést kapott. Az eset még 2022. december 31-én történt egy helyi klubban, húsz nappal később tartóztatták le, miután feljelentést tett az áldozata, aki azt állította, megerőszakolta a brazil férfi. Elítélésekor figyelembe vették, hogy a labdarúgó 150 ezer dollárt ígért az áldozatnak, az ügy kimenetelétől függetlenül.

Alves többször is megváltoztatta vallomását, eredetileg azt mondva, hogy nem ismerte a nőt, majd azt, hogy a klub mellékhelyiségében találkoztak, majd végül, hogy mindketten beleegyeztek a közösülésbe. A bíróság döntése szerint ez nem így történt, a nő többször is nemet mondott.

Spanyolországban nemi erőszak vádjáért akár 15 évnyi börtönbüntetést is kaphat az elkövető, Alves ellen az ügyészség kilenc évet kért. Az ügyészség és a sértett súlyosbításért fellebbezett, a futballista az ítélet megváltoztatásában reménykedik.

Elolvasom a cikket