Korlátozza egy svéd gyógyszertárlánc, ki vehet ránctalanítókat

A svéd Apotek Hjärtat nevű gyógyszertárlánc korhatárhoz köti az öregedésgátló termékek vásárlását: 15 év alattiaknak nem adják ki őket ezentúl. A döntés azért hozták, mert egyre több kiskamasz keresi a különböző ránctalanítókat, főleg a közösségi médiában terjedő trendek miatt. Ez nemcsak Svédországra, hanem egész Európára jellemző, hogy drága termékekkel akarják „fiatalítani” az arcbőrüket a gyerekek – írja a The Guardian, számol be a hazipatika.hu.

Szakértők szerint nemcsak az a probléma, hogy az ilyen termékek mennyire árthatnak a gyerekek bőrének, hanem az is, hogy az öregedésen való aggodalmaskodásnak milyen lelki hatásai lehetnek.

„Olyan típusú bőrápolásra, amelynek célja például a ráncok csökkentése és az egyenletesebb bőrtónus elérése, egy gyermeknek egyszerűen nincs szüksége. Sőt, ha valamilyen bőrbetegsége, például atópiás dermatitisze van, bizonyos termékek miatt a tünetek súlyosbodhatnak vagy kiújulhatnak. A korlátozás révén elindulhat a párbeszéd a gyerekek és a szüleik között az egészséges bőrápolási rutinról” – magyarázta Annika Svedberg, az Apotek Hjärtat vezető gyógyszerésze.

Elolvasom a cikket