Az orvos szerint ezekkel a módszerekkel csökkenthető a stroke kockázata

Az időskori stroke kockázatának minimalizálása érdekében diétát kell tartani, minél többet kell mozogni, és egészséges ételeket kell az étrendbe beiktatni – mondta Anna Biryukova kardiológus, írta a Sports.kz a Vm.ru-ra hivatkozva.

A rendszeres testmozgás pozitív hatással van az anyagcserére, a vérnyomásra és a testsúlyra – magyarázta a szakértő.

A doktornő a sófogyasztás csökkentését is javasolja. Ez a vérnyomás szintjének szabályozásához szükséges. Biryukova ajánlása szerint ennek az élelmiszer-adalékanyagnak a napi mennyisége nem haladhatja meg az egy teáskanálnyit.

Emellett érdemes telítetlen zsírokban, rostokban és gabonafélékben gazdag ételeket is beiktatni az étrendbe. Mindez javítja a gyomor-bélrendszer működését, és pozitívan befolyásolja az anyagcserét – írta a portál.

Elolvasom a cikket