Húsvét alatt kegyes lesz az időjárás

Szerdán még érdemes lesz bekészíteni az esernyőt, de csak az esti órákban, mert eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég. Kisebb esőre csak estétől kell a nyugati tájakon készülni. Többfelé lesz erős a déli szél, az átlag hőmérséklet 19-20 fok körül alakul majd. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) ennél egy fokkal kellemesebb időt jósol: előjelzésük szerint érdemes lesz lengén öltözni, mert akár 23 fokra is ugorhat a hőmérő higanyszála.

Csütörtökön kissé csökken a hőmérséklet, az erősen felhős égből szórványosan várhatók záporok, de ettől azért még érdemes lesz kimozdulni a szabadba. Egyes területeken a hajnali 5, 12 fokról délutánra 13 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Nagypéntekre visszatér a jó idő, és gomolyfelhők ugyan lesznek, de emellett több órás napsütésre is lehet majd számítani. A délnyugati szél többfelé megerősödik, viszont 20-21 fok köré melegszik majd a levegő, a maximum-hőmérséklet pedig 18 és 24 fok között alakul majd.

A húsvét vasárnaphoz közeledve fokozatosan nyárias hőség éri el hazánkat, ezért érdemes vékonyan öltözni. Szombaton alig kell számítani fátyol- vagy gomolyfelhőre, és csapadék sem fogja zavarni a napsütést. Napközben pedig akár 26 Celsius fok is lehet.

Elolvasom a cikket