A tanulmány újabb bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a tojás – amelyet egykor a magas koleszterinszint egyik fő okaként tartottak számon – az egészséges és kiegyensúlyozott étrend része lehet, még a szívbetegség magasabb kockázatával rendelkező emberek esetében is.
A vizsgálatban összesen 140, ötven évnél idősebb felnőtt vett részt. Voltak köztük, akiknek szívbetegségük volt, vagy legalább két kockázati tényezőt mutatták ki náluk, olyanok is, akik tojásmentes étrendet (heti két tojásnál kevesebbet) követtek, vagy épp ellenkezőleg: hetente több mint 12 tojást fogyasztottak.
A dúsított tojások egyébként vitaminokat (például D-vitamint) vagy omega–3 zsírsavakat tartalmaznak, jellemzően a tápanyagokkal dúsított tyúktakarmányoknak köszönhetően. A vizsgálatban résztvevők koleszterinszintjét a vizsgálat kezdetén, majd négy hónap múlva ismét ellenőrizték, és kiderült: a tojás nem befolyásolta érdemben a résztvevők koleszterinszintjét.