Élve eltemetve – ez vár az oroszországi terrortámadás elkövetőire

Jelenleg négy tádzsik állampolgárt tartanak fogva a lefortovói előzetes letartóztatási központban, a Crocus City Hallban elkövetett terrortámadás miatt. Ez Oroszország legjobban őrzött előzetes letartóztatási központja, amelynek megvannak a maga sajátosságai – mondta Ivan Melnyikov, az Emberi Jogok Nemzetközi Bizottsága oroszországi részlegének alelnöke a Komszomolszkaja Pravdának.

A szakértő szerint a gyanúsítottakat az előzetes letartóztatási központ különböző részein, külön cellákban tartják fogva. A zárkák nagyon kicsik, mindössze hét négyzetméteresek. Két ágy van bennük éjjeliszekrénnyel, egy kis hűtőszekrénnyel és egy televízióval. Vécé is van.

Naponta egyszer a cellatársakat kiviszik egy órára sétálni. Az elkülönítőt viszont úgy rendezték be, hogy még csak nem is keresztezik az útjukat senki mással. Teljes az elszigeteltség.

Ha a vádlottak bűnösnek bizonyulnak, mind a négyet életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik. Életük hátralévő részét egy „koporsóban” (négy-hat négyzetméteres cellában) fogják tölteni. Csak görnyedt testhelyzetben, hátratett kézzel mozoghatnak, nem érintkezhetnek másokkal, és valószínűleg soha többé nem láthatják a gyerekeiket.

Elolvasom a cikket