Megtalálhatták a Lyme-kór kezelésének tökéletes módját

Az Egyesült Államokban minden egyes órában 54 új Lyme-kóros esetet regisztrálnak, és bár a legtöbb antibiotikumos kezelés hatásos, vannak olyanok, akik nem reagálnak a gyógyszerekre. Michal Caspi Tal, az MIT tudósa szerint az emberek nagyjából tíz százaléka nem gyógyul meg az antibiotikumos kezelés hatására sem, így jelenleg nincs kezelés számukra – írja a 24.hu.

A Helsinki Egyetem és az MIT kutatói azonban előálltak egy új kezelési móddal. Közös tanulmányukban feltárják, hogy az emberi verejtékben található egy fehérje, amely felhasználható olyan krémek készítésére, amelyek hatékonyan kezelik a Lyme-kórt minden betegnél, írja az Interesting Engineering.

A Lyme-kórt alapvetően a Borrelia burgdorferi és a Borrelia mayonii okozza, amelyek a fertőzött kullancsok nyálában található baktériumok. Amint a baktériumok bejutnak az emberi szervezetbe, a gazdaszervezetben olyan tünetek jelentkeznek, mint a láz, a bőrkiütés és a fejfájás. A tartós fertőzés arcbénuláshoz, agyhártyagyulladáshoz, idegkárosodáshoz és sok más súlyos tünethez vezethet.

Elolvasom a cikket