Meloni közölte Macronnal, hogy nem küldene katonákat Ukrajnába

Nem értettem egyet Macron szavaival, ezt meg is mondtam neki. Nem értek vele egyet, és meggyőződésem, hogy oda kell figyelnünk, milyen kifejezéseket használunk – mondta a politikus.

A legutóbbi EU-csúcs után az újságok olyan cikkeket kezdtek közölni, hogy „Európát háborúra készítik fel”. Meloni szerint ez azért volt így, mert az európai vezetők együttműködésre szólítottak fel a válság megoldása érdekében „a lakosság védelméről volt szó természeti katasztrófák esetén”.

„Amíg ellenzékben, majd utóbb, amikor kormányon voltam, egyszer sem használtam ezeket a kifejezéseket, pontosan azért, mert úgy gondolom, hogy a komoly dolgokra komolyan kell reagálni” – zárta a miniszterelnök.

Február végén Macron azt mondta, Párizs mindent megtesz annak érdekében, hogy Oroszország „ne nyerje meg ezt a háborút”. Ugyanakkor közölte, hogy az európai államfők megvitatták a csapatok Ukrajnába küldésének lehetőségét, de még nem született konszenzus.

Macron megjegyzéseit kommentálva a Kreml arra figyelmeztetett, hogy egy ilyen fejlemény elkerülhetetlenül közvetlen katonai összecsapáshoz vezetne Oroszország és az Észak-atlanti szövetség között.

Elolvasom a cikket