A tökéletes bőrápolási rutin rosaceas bőrre

A rosacea tünetei:

  • érzékeny bőr;
  • száraz orr és arc;
  • vörösség az arcokon;
  • égő bőr;
  • pattanás;
  • látható erek a bőrük felszínén.

Természetesen sok ilyen tünet más okokra vezethető vissza, ezért a legjobb megoldás, ha biztosan tudni szeretné, hogy rosaceája van-e, ha kikéri bőrgyógyásza véleményét. Ennek ellenére a rosacea kezelésében a legjobb bőrápolási tippek közül sok gyengéd megközelítést tartalmaz, így általában biztonságos, ha kipróbálja őket, függetlenül attól, hogy van-e diagnózisa vagy sem.

A legjobb bőrápolási tippek rosacea ellen:

Ismerje meg a kiváltó okot

Ha olyan bőrápolási rutint szeretne kialakítani, amely nem rontja tovább a rosaceára hajlamos bőrt, először ismerje meg a kiváltó okokat vagy azokat a tényezőket, amelyek a tünetek fellángolását okozzák. Ezek a kiváltó tényezők személyenként változhatnak, de a leggyakoribbak közé tartozik a stressz, a hőség, a hideg, a szél, az alkohol, a napfény, bizonyos bőrápoló és hajápoló termékek, valamint az olyan élelmiszerek, mint a tejtermékek, a csokoládé és a fűszeres ételek. Ezekre a kiváltó tényezőkre a bőr irritált lehet és begyulladhat, ezért, ha tudja, mi okozza általában a rosacea fellángolását, mindent meg kell tennie, hogy elkerülje őket.

Gyakorolja a gyengéd tisztítást

Ha rosaceával küzd, a gyengéd tisztítás nem alku tárgya – főként azért, mert a bőre be van gyulladva, és nem akar semmi olyat rátenni, ami még jobban irritálja.

Válasszon gyengéd formulát: keressen olyan arclemosót és tisztítót, amelyek gyengédek vagy alkalmasak az érzékeny bőrre, mint például a Cetaphil vagy a Cerave arclemosók.

Keresse a niacinamidot: a niacinamidot tartalmazó arctisztítók hasznosak lehetnek néhány rosaceában szenvedő ember számára. Ez az összetevő képes csökkenteni a gyulladást és megvédeni a bőrt a környezeti stresszhatásoktól.

Fókuszáljon a hidratálásra

A hidratálás nagyon fontos a rosaceában szenvedők számára, mivel számos potenciális előnye van, beleértve a védőréteg helyreállítását, a bőr mikrobiomának fenntartását és a pH-egyensúly megőrzését. A bőr hidratálása segít csökkenteni a gyulladást, és segíthet a rosacea okozta viszketés és kellemetlen érzés enyhítésében

Használjon jó SPF-et

Bár a fényvédelem mindenki számára elengedhetetlen, ez különösen igaz a rosaceában szenvedőkre, mert az UV-fény kiváltó ok lehet, és súlyosbíthatja az irritációt és a gyulladást.

Keressen olyan terméket, amely SPF 30 vagy magasabb faktort tartalmaz.

Próbáljon meg olyan fizikai fényvédőt használni, amely titánt vagy cink-oxidot tartalmaz. Ezek gyakran kisebb valószínűséggel járulnak hozzá a gyulladáshoz, mint a kémiai fényvédő termékek.

Kerülje az irritáló termékeket

Rosacea esetén a bőr védőrétege sérülhet, és a durva összetevőket tartalmazó kozmetikumok és bőrápoló termékek könnyen irritálhatják. Például rosaceás, ekcémás vagy egészségügyi bőrbetegségben szenvedők nem használhatnak orvosi minőségű bőrápoló termékeket vagy hámlasztó tonikokat, mivel ezek ronthatják az állapotot

Kérdezze meg bőrgyógyászát

Csakúgy, mint amikor bármilyen más bőrbetegséggel küzd – különösen, ha még nem diagnosztizálták –, fontos, hogy a rosaceával kapcsolatos kérdéseivel és aggályaival forduljon egy okleveles bőrgyógyászhoz. Felmérhetik a tüneteit, és szakértelmüket felhasználva egy kifejezetten az ön számára szabott kezelési tervet dolgoznak ki.

Elolvasom a cikket