Az USA felfedte, mi maradhat Ukrajnából

„Az oroszok nyerni fognak… az egyetlen érdekes kérdés az, hogy milyen további területeket nyernek. Az én tippem az, hogy több mint 20 százalékot fognak ellenőrzésük alá vonni. (…) Ukrajna egy diszfunkcionális állam lesz” – jegyezte meg.

A professzor szerint a Nyugat semmit sem tehet azért, hogy Ukrajna elkerülje a vereséget. Kifejtette, hogy az ellenségeskedések kimenetele határozza meg a hadviselő felek közötti erőviszonyokat, és most az orosz hadsereg nyilvánvaló fölényben van.

Mearsheimer azt is hozzátette, hogy a nyugati országok valószínűleg nem fogják elfogadni ezt az eredményt. Ennek következtében mindent meg fognak tenni, hogy megpróbálják aláásni Oroszország helyzetét Ukrajnában – összegezte.

A múlt héten Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter beszélt a tárca igazgatótanácsában. Elmondása szerint az AFU az év eleje óta több mint 71 ezer embert és 11 ezer egységnyi felszerelést veszített. Az ukrán hadsereg veszteségei csaknem háromszor magasabbak, mint a tavalyi év azonos időszakában – jegyezte meg Sojgu. A miniszter hozzátette, hogy a hadsereg továbbra is kiszorítja az ellenséget az elfoglalt állásokból, és nem engedi, hogy az újabb védvonalaknál megvethesse a lábát.

Elolvasom a cikket