Gazdag ünnepi futballmenü: felcsúti rangadóval

A négynapos ünnep alatt sem pihennek a labdarúgók. Az NB I. 26. fordulója pénteken Fejér megyei rangadóval kezdődik: a Puskás Akadémia fogadja a Fehérvárt Felcsúton.

A tabellán ötödik helyen álló felcsúti csapat a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott a címvédő és éllovas Ferencváros otthonában. Hátránya hat pont a harmadik pozíciót elfoglaló Fehérvárral szemben, így ha a vendégcsapat most győzni tud, a Hornyák Zsolt irányította együttes kiszállhat a dobogóért zajló versenyfutásból.

A Fehérvár FC középpályásának, Sigér Dávidnak kedden született meg második kisfia, így – amint azt a klubja honlapjának elmondta – extra motivációval várja a pénteki összecsapást, amelyre a világ legboldogabb embereként készül a PAFC elleni rangadóra.

„Aki már átélte egy gyermek megszületését, az tudja, hogy ez egy olyan hálás érzést és olyan pluszlöketet ad, amelyhez nincs fogható. Visszatérve a pénteki mérkőzésre, azt kijelenthetjük, hogy egyik legfőbb riválisunk a Puskás Akadémia. A felcsúti csapat nemcsak a tabellán van a közelünkben, hanem földrajzilag is egymáshoz közel vagyunk, emiatt külön rivalizálás jellemzi ezt a párharcot. A célunk az, hogy felvegyük velük a kesztyűt, és semmikép nem szeretnénk alárendelt szerepet játszani a péntek esti rangadón” – nyilatkozta Sigér, aki saját tapasztalatai alapján úgy véli, a Puskás Akadémiában rendre sok jó képességű labdarúgó szerepel, és ha ők jó napot fognak ki, akkor az NB I. abszolút elitjéhez tartoznak.

Sigér Dávid újszülött kisfiával, Somával

Sigér Dávid újszülött kisfiával, Somával

Fotó: Facebook/Fehervarfc.hu

A Ferencváros, amely egy meccsel kevesebbet játszott a riválisoknál, a sereghajtó Mezőkövesd vendége lesz 18 órától a forduló vasárnap esti zárásán. Dejan Stankovic együttese idén még csak egyszer, az előző fordulóban, a Puskás Akadémiával szemben veszített pontot, és nagy meglepetés lenne, ha ez ezúttal megismétlődne.
A második helyen álló Paks a legutóbbi két fellépésén nem tudott nyerni. A tolnaiak vasárnap (15.30 óra) az Újpestet fogadják, amely az előző három fordulóban megszerezhető kilenc pontból hetet begyűjtött. Az M4 Sport mindegyik találkozót élőben közvetíti.
A spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának vasárnap esti rangadóján az éllovas Real Madrid a negyedik helyen álló Athletic Bilbaót fogadja. A fővárosi csapat nyolcpontos előnnyel vezeti a tabellát a mögötte álló FC Barcelona előtt, míg a baszk csapattól hattal marad el a harmadik helyezett Girona.

A Real Madrid és a Bilbao között 16 pont a különbség, azaz a madridi együttes teljesítményében kevesebb az ingadozás, ugyanakkor a bilbaóiak ellen egyik alakulat sem számíthat könnyű mérkőzésre. Az elmúlt évek összecsapásain ugyan többnyire a Real Madrid nyert, de az esetek többségében csak kis különbséggel, a legutóbbi madridi összecsapáson, tavaly júniusban pedig 1–1-es döntetlen született, igaz, augusztusban, Bilbaóban a madridi csapat győzött 2–0-ra.
Az FC Barcelona a legutóbbi tíz mérkőzésén – ebben bajnoki és Bajnokok Ligája-találkozók vannak benne – nem kapott ki, ráadásul hétszer győzött. A La Liga előző fordulójában komoly fegyvertényként az Atlético Madrid otthonában nyert 3–0-ra. Mindez azt jelzi, hogy jó formában van, így esélyesként fogadja a Las Palmast szombat este 21 órától.
Rendkívül szoros a küzdelem a bajnoki címért Angliában, ahol 2014 óta először, 28 lejátszott meccs után mindössze egy pont választja el az első három helyezettet: az Arsenalnak és a Liverpoolnak 64-64 ponja van, a harmadik Manchester Citynek pedig 63.

Ezért döntő lehet a 29. forduló, amelyben vasárnap az Arsenal a City vendége lesz (17.30 óra), a Liverpool pedig a Brightonnal játszik (15 óra), a Manchester City pedig a címért rivális Arsenalt fogadja. A Pep Guardiola irányította City remek formában van, a decemberi, Aston Villa elleni, 1–0-s vereség óta 13 bajnokiból tízszer győzött. A jelenlegi helyzetét nehezíti, hogy több kulcsjátékosa sérült. Szoboszlaik számára az lenne talán a legkedvezőbb, ha döntetlen születne Manchesterben, mert győzelmükkel átvehetnék a vezetést a tabellán.

Elolvasom a cikket