Parfümhasználati kisokos

De a megfelelő (vagy néhány) illat kiválasztása csak az első lépés: Ahhoz, hogy az illata valóban érvényesüljön, kulcsfontosságú a jó alkalmazási technika is. Új szintre szeretné emelni illatjátékát? Szakértő parfümőrök legjobb tippjeit hoztuk el, Önnek legmegfelelőbb illat kiválasztásához, valamint a kölni legjobb felviteléhez, hogy maximalizálja annak erejét és élettartamát.

Hogyan válasszunk parfümöt

A Guerlain parfümmestere, Thierry Wasser hangsúlyozza, hogy az illatkollekció felépítése személyes dolog, ezért válassza ki azt, amelyik megfelel Önnek, és tesztelje a kölnit, mielőtt elkötelezi magát, amikor csak lehetséges.

„Szerintem hiba túl sok online véleményt elolvasni vagy túl elemezni egy illatvásárlást, mielőtt személyesen megszagolná a lehetőségeket” – mondja. „Az illat érzelmi választás, nem intellektuális, és szerintem a legjobb, ha személyesen dönt. Tapasztalja meg az illatokat teljes egészében – ahogyan a palack kinéz, ahogy a kezében érződik, és természetesen azt is, hogy az illat hogyan változik a bőrén.”

Hogyan vigyük fel a parfümöt

A szakértők azt mondják, hogy nincsenek szigorú szabályok arra vonatkozóan, hogy hol és hogyan kell felvinni az illatokat, és a módszert a szándékaihoz igazíthaja. Nincs valódi tét és tiltás az illatfelvitelnek.

Ennek ellenére továbbra is megvannak az alábbi tanácsok a tárolással és a technikával kapcsolatban, hogy maximalizálják a kölni erejét és élettartamát.

Tárolja helyesen a kölnit: A kölnit hűvös, sötét helyen tárolja, hogy az illat friss maradjon, mivel a hő és a fény megváltoztathatja az összetételt.

Értse meg a pulzuspontjait: Bár bárhová permetezhet kölnit, testünk bizonyos területeinél jobb a vérkeringés, így az illat erősebb hatást fejt ki. A pulzuspontok testének azon területei, amelyek lehetővé teszik az illat legegyenletesebb eloszlását. Ezek a pontok olyan területeket foglalnak magukban, mint a nyak, a térd, a csukló és a fülek mögött. Ha parfümöt visz fel ezekre a pontokra, a „legmelegebb” pontokat célozza meg a testén, ami elősegíti, hogy az illat erősebben tudjon hatni.

Válassza ki kedvenc illatformátumát: Az illatanyagok a hagyományos permetezőpumpán kívül egyre több formátumban is elérhetők, beleértve a roll-onokat és az olajokat.

Fontolja meg több illat rétegezését: Ha még nem találta meg a tökéletes illatot, érdemes megfontolni a rétegezést, vagy egynél több illat kombinálását, hogy egyedi illatkombinációt hozzon létre, amelyet igazán szeret. „Az illatok rétegezése lehetővé teszi a személyes kreativitás kifejezését és a saját jellegzetes keverékének kialakítását” – teszi hozzá Wasser. „Imádom a különböző parfümök rétegezésének koncepcióját.”

Tippek a parfüm tartósságára

Maradjon hidratált: Kiderült, hogy a bőrápolási rutinja a parfüm hatékonyságát is fokozhatja. „Úgy tűnik, hogy a hidratált bőr jobban megtartja az illatát, mint a száraz bőr, ezért, ha teheti, vigye fel az illatát hidratált bőrre” – mondja Wasser.

Fújjon a hajára is: A haj permetezése jó ötlet lehet az illat tartóssága érdekében, de természetesen ez opcionális. A kifejezetten hajra készített termékek egyre népszerűbbek, de bármelyik kedvenc kölniét is alkalmazhatja a célra.

Fontolja meg a ruhái permetezését is: Az illat gyakran tovább tart az anyagon, mint a bőrön, ezért azt javasolják, hogy az illatanyagot a bőrre és a ruhára is egyaránt alkalmazza.

Elolvasom a cikket