Donald Tusk háborús propagandabeszéddel riogat

Már a napnál is világosabb, hogy miért is akarták a globalisták leváltani a keresztény-konzervatív lengyel kormányt. Mint kiderült, azért mert az Ukrajna teljes támogatása mellett nem volt eléggé háborúpárti az a kormány. A globalista és háborúpárti régi-új lengyel miniszterelnök, Donald Tusk egyre elképesztőbb hangnemet üt meg, továbbá a sajtóban is propagálja az őrült háborús terveit. A nyílt háborús propagandabeszéd egyre közelebb és közelebb hozza a háború eszkalációjának a lehetőségét, hiszen az Oroszországi Föderáció több ízben leszögezte, hogy a nyugati csapatok küldése és a Nyugat további beavatkozása esetén akár kitörhet a harmadik világháború. Az oroszok azt is leszögezték, hogy ezekben az esetekben készek használni a rettegett tömegpusztító fegyvereiket. Tusk most több ország sajtójának mondta fel a meghökkentő háborús propagandáját, amit a Politico című brüsszeli lap szemlézett cikkében.

A háborúpárti, globalista Donald Tusk kezdetben arra figyelmeztett, hogy háború fenyegeti Európát. Mint mondta, nem akar senkit sem megijeszteni, de kijelentése szerint a háború már nem a múltból származó fogalom. A lengyel miniszterelnök ezt követően hozzátette, „ez valós, sőt, már több mint két éve elkezdődött” – írja cikkében a Politico.

Donald Tusk lengyel miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy Európa a „háború előtti korszakban” van, de még „hosszú út áll előtte”, mire készen áll az előttünk álló fenyegetéssel szembenézni.

Tusk a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy véleménye szerint jelenleg az a legaggasztóbb, hogy szó szerint bármilyen forgatókönyv lehetséges, továbbá hozzátette, hogy Európa 1945 óta nem került ilyen helyzetbe, mint amiben most van.

„Tudom, hogy ez lesújtóan hangzik, különösen a fiatalabb generáció tagjai számára, de mentálisan hozzá kell szoknunk egy új korszak eljöveteléhez. A háború előtti korszak. Nem túlzok. Ez napról napra egyre nyilvánvalóbbá válik” – jelentette ki a kormányfő.

Múlt héten egy orosz rakéta hatolt be a lengyel légtérbe, mely következtében Varsó aktiválta a F-16-os flottáját, amit az interjú során Tusk „aggasztó incidensnek” nevezett.

Miközben azonban zűrzavar van a láthatáron, Donald Tusk arra figyelmeztetett, hogy Európa nem áll készen arra, hogy szembenézzen a fenyegetéssel.

„Készen kell állnunk. Európában még hosszú út áll előttünk. Az első lépés az, hogy az országok teljesítsék a NATO azon célkitűzését, hogy a GDP 2 százalékát a védelemre költsék” – mondta; hozzátéve, hogy „ma annyit kell költenünk, amennyit csak tudunk, hogy felszerelést és lőszert vásároljunk Ukrajna számára, mert a második világháború vége óta a legkritikusabb pillanatot éljük. A következő két év mindent eldönt. Ha nem tudjuk Ukrajnát elegendő felszereléssel és lőszerrel támogatni, ha Ukrajna veszít, akkor senki sem érezheti magát biztonságban Európában.”

Donald Tusk ugyanakkor az interjúi során dicsérte Emmanuel Macron őrült háborúpárti terveit, mely miatt kitörhet a harmadik világháború.

Emlékezetes: Macron francia elnök többször kijelentette, hogy kész NATO-csapatokat küldeni Ukrajnába, ezzel pedig kitörne a totális háború a NATO és az Oroszországi Föderáció között.

Elolvasom a cikket