Két étrendkiegészítő a szakember ajánlásával, ami segít csökkenteni a koleszterinszintet

A néma gyilkosnak nevezett magas koleszterinszint veszélyes alapot teremthet komoly egészségügyi problémákhoz, a szívrohamtól kezdve a stroke-ig.

Szerencsére az egészséges életmóddal ezen változtathatunk. Egy orvos két hatásos gombát fedezett fel, amelyek remek választásnak bizonyultak.

1. Oroszlánsörény gomba
Az étrend-kiegészítőkben és bio tea és kávékeverékekben elrejtve az oroszlánsörény gombáról megállapították, hogy 14 gombafajta közül a negyedik legmagasabb antioxidáns aktivitással rendelkezik, így a gomba kiérdemelte a gyulladáscsökkentő címet.

Damien Bové, az ADACT Medical tudományos tanácsadója és alapítója az Express.co.uk-nak elmondta: „Ez azt jelenti, hogy segít csökkenteni a gyulladást vagy duzzanatot a szervezetben. Az oroszlánsörény gyulladáscsökkentő státusza azt jelenti, hogy hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez – ez csak egy azon egészségügyi problémák közül, amelyekhez a gyulladáscsökkentő tevékenység hozzájárulhat.”

2. Reishi gomba
Bár még több kutatásra van szükség a „halhatatlanság gombájával” kapcsolatban, egy tanulmány szerint a Reishi gomba növelte a „jó” HDL-koleszterin szintjét.

Bové kifejtette, hogy ez a típus segít eltávolítani a koleszterin más formáit a véráramból. Elmondta: „A HDL-koleszterin magasabb szintje a szívbetegségek alacsonyabb kockázatával jár együtt. Ez a reishi gombában található triterpéneknek, vegyületeknek köszönhető, amelyek segítenek csökkenteni a koleszterin mennyiségét, mivel gyulladáscsökkentő, antioxidatív, vírusellenes, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.”

Mennyit kell fogyasztani?
A kutatások alapján a tudományos tanácsadó kifejtette, hogy napi körülbelül 1440 mg Reishi lenne a megfelelő mennyiség.

„Az oroszlánsörény esetében egy tipikus napi adag körülbelül 1000 mg-ot tartalmaz; azonban még több kutatásra van szükség a koleszterinszint csökkentésében pozitív eredmények kiváltásához szükséges pontos mennyiségekkel kapcsolatban” – tette hozzá.

Hogyan kell szedni?
Mind az oroszlánsörény, mind a Reishi gomba könnyen elérhető étrend-kiegészítőként, és kapszula, folyadék, tabletta, tea, kávé vagy por formájában is bevehető.

Elolvasom a cikket