Túlzásba vitte a politikai korrektséget Joe Biden

Az amerikai elnök megítélése mélyponton van, miközben egy friss kutatás szerint az amerikaiak többsége rosszabbnak ítéli meg az anyagi helyzetét, mint amilyen Biden beiktatásakor volt.

Egy latin-amerikai illegális bevándorló meggyilkolta a 22 éves Laken Riley-t február 22-én a Georgia állambeli Athens városában. Az eset nagy felháborodást váltott ki, Georgia állam republikánus képviselője, Marjorie Taylor Greene pedig felhívást intézett az elnökhöz, hogy beszéljen Riley gyilkosságáról az évértékelő beszéd alkalmával. Joe Biden elnök végülis eleget tett a kérésnek, melyben illegális bevándorlónak nevezte az elkövetőt.

Egy friss interjúban azonban Biden már visszakozott és úgy nyilatkozott: sajnálja, hogy „nem dokumentált személy” helyett illegális bevándorlónak nevezte a 22 éves lány gyilkosát.

A jelek szerint az elnök a politikai korrektség tekintetében túlzásba eshetett, ugyanis egy, a konzervatív Breitbart hírportál által szemlézett friss felmérés szerint még a spanyolajkú szavazók sem értenek egyet Bidennel és szerintük is helyén való volt illegális bevándorlónak nevezni a támadót.

Külön érdekesség, hogy a legálisan az Egyesült Államokban tartózkodó spanyolajkúak nagy többsége (69 százalék) is támogatja az illegális bevándorlással szembeni szigorúbb fellépést.

Mindeközben Joe Biden elnöksége és gazdasági politikájának (angol összevont rövidítéssel „Bidenomics”) támogatottsága mélyponton van, az amerikai közvélemény-kutatások adatait összesítő FiveThirtyEight.com című weboldal alapján Joe Biden elveszítette az amerikaiak többségének támogatását: a választók 55,3 százalékuk elutasítja, és csupán 39,1 százalék az, akik elismeri az elnöksége alatt nyújtott teljesítményét.

Ugyancsak a Breitbart.com írt arról a felmérésről, amelynek eredményei szerint az amerikaiak több mint fele (52 százalék) rosszabbul él, mint négy évvel ezelőtt, Biden beiktatásakor.

Ez a szám 25 százalékponttal magasabb annál, amikor 2021-ben Donald Trump vonatkozásában tették fel ugyanezt a kérdést. Akkor a válaszadóknak csupán 27 százaléka ítélte meg úgy, hogy rosszabbul éltek Trump 2017 és 2021 közötti elnöki ciklusa alatt.

Elolvasom a cikket