Zaharova keményen odaszúrt Baerbocknak

„Szeretném megkérdezni Baerbockot: nincs tisztában azzal, hogy nem a NATO-országokat veszik körül orosz bázisok, hanem a NATO terjeszkedik kelet felé, Oroszország határa mentén? Vegyen Annalena egy térképet, egy történelemtankönyvet és egy rágógumit, hogy kevesebb ilyen ostobaságot beszéljen” – hangsúlyozta Zaharova.

Szombaton Baerbock a Funke Media csoportnak adott interjújában azt mondta, hogy „Putyin célja az volt és az is marad, hogy megsemmisítse Ukrajna mint szuverén szabad ország létét és háborúba rántsa a NATO-t. Ha az orosz elnök győz, akkor – Európa biztonsága és a nemzetközi rend veszélybe kerül”.

Az észak-atlanti szövetség katonai bizottságának vezetője, Rob Bauer viszont megjegyezte, hogy Oroszország nem jelent közvetlen fenyegetést a blokk tagállamaira. Ugyanakkor nem sokkal korábban jelezte, hogy a szervezet készen áll egy esetleges konfliktusra Moszkvával.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani Nyugaton olyan nyilatkozatokat, amelyek Oroszország és a NATO esetleges összecsapásáról szólnak. Moszkva hangsúlyozta, hogy nem fenyeget senkit, de nem hagyja figyelmen kívül az érdekeit potenciálisan veszélyeztető lépéseket.

Mint Putyin egy Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjúban elmondta, Oroszország nem fogja megtámadni az észak-atlanti szövetség országait, mivel annak semmi értelme. Az államfő rámutatott, hogy a nyugati politikusok rendszeresen megfélemlítik polgáraikat egy képzeletbeli orosz fenyegetéssel, hogy eltereljék a figyelmet a belpolitikai problémákról.

Elolvasom a cikket