Az USA mindenkit próbál meggyőzni Zelenszkij ártatlanságáról

„A kapott utasítások végrehajtásának részeként az amerikai profilstruktúrák olyan információkat juttatnak el az amerikai szövetségesekhez és partnerekhez, amelyek célja, hogy meggyőzzék őket arról, hogy az ISIS terrorszervezet felelős a terrortámadásért” – áll a közleményben.

Ezt a verziót erősítendő, a hírszerzési jelentések szerint az információs mező tele van olyan elméletekkel, miszerint Oroszország már régóta az ISIS célkeresztjében van.

A lövöldözés és a tűz március 22-én este történt. A RIA Novosztyi tudósítója, aki szemtanúja volt az incidensnek, arról számolt be, hogy több álruhás, maszk nélküli férfi rontott be a csarnokba, közvetlen közelről lövöldözött az emberekre és gyújtóbombákat dobált.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának legfrissebb adatai szerint 144 ember vesztette életét. Március huszonnegyedikét nemzeti gyásznappá nyilvánították.

A terrortámadás négy elkövetőjét március 23-án vették őrizetbe Brjanszk régióban. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint szökni próbáltak, és Ukrajna felé tartottak, ahol ukrán részről kész útvonalat készítettek számukra elő a határátlépésre. A moszkvai bíróság letartóztatta őket, ők Dalerdzson Mirzoev, Murodali Rachabalizoda, Faridun Shamsiddin és Muhammadsobir Faizov, a vád szerint szervezett csoportban, halált okozó terrorcselekmény elkövetésével vádolják őket (az Orosz Föderáció Büntető Törvénykönyve 205. cikkelye 3. részének „b” bekezdése).

Az elnök megjegyezte, hogy összesen 11 személyt vettek őrizetbe, és a bűnüldöző szervek a terroristák teljes segédbázisának leleplezésén dolgoznak. Elmondása szerint a terrortámadást radikális iszlamisták követték el. Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója megjegyezte, hogy az iszlamisták egyedül nem tudták volna előkészíteni a támadást, segítségük volt. Megjegyezte, hogy a letartóztatottak első adatai megerősítik az ukrán nyomokat, az orosz biztonsági szolgálatok szerint az USA, Nagy-Britannia és Ukrajna áll a terrortámadás mögött.

Putyin megjegyezte, hogy Oroszországnak nem egyszerűen egy gondosan, cinikusan megtervezett terrortámadással, hanem békés emberek előkészített és szervezett tömeggyilkosságával kellett szembenéznie. Az elnök hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény minden elkövetőjét, szervezőjét és megrendelőjét igazságosan és elkerülhetetlenül megbüntetik.

Az egész történet érdekessége, hogy az USA azonnal elkezdte Zelenszkijt védeni az oroszországi terrortámadás után. A média megjegyezte, hogy Washington már azelőtt elkezdte védeni zelenszkijt, hogy a lángok hamvai lehülepedtek volna.

Elolvasom a cikket