Így szüntethető meg a legkönnyebben az ízületi fájdalom

A köszvény egy kóros állapot. Duzzanatot, merevséget és súlyos fájdalmat okoz akár pár óra alatt. A fő oka a nagy mennyiségű húgysav, amely kemény kristályokban rakódik le a ízületekben. Emelkedett húgysavszint a vérben is kimutatható, ez az úgynevezett hyperurikaemia. Azonban a hyperurikaemiás emberekben nem mindig alakul ki a köszvény.

Ha a vesék nem képesek a húgysav lebontására, az kristályosodik és az ízületek körül lerakódik, amely ízületi gyulladást okoz.

A legfontosabb az egészséges étrend, amely gazdag friss, színes gyümölcsökben és zöldségekben; sovány húsokban, tenger gyümölcseiben és teljes kiőrlésű gabonákban. Csökkenteni kell a cukrok, a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, a telített zsírok, és az alkohol fogyasztását.

Igyon sok vizet, mert segít eltávolítani a méreganyagokat.

A szódabikarbóna hatékonyan csökkenti a húgysavat a szervezetben. Tegyen fél teáskanálnyit egy pohár vízbe. Ezt igya minden nap.

A citromos víz is segít. Amikor a test lúgos, a rendszer képes rá, hogy megakadályozza a köszvény kialakulását. A citromos víz növeli a lúgosságot, és megakadályozza a húgysav kristályok képződését. Csavarjon egy fél citromot 200 ml meleg vízbe, és igya minden reggel éhgyomorra.

Az almaecet is növeli a test lúgosságát. Az almasav hatékony a húgysav kioldásában a szervezetből. Adjunk egy evőkanál almaecet 200 ml vízhez, és igyuk minden nap ebéd és vacsora előtt.

Ezek a legjobb ételek köszvény kezelésére:

  • A kurkuma a vese védelmezője és erős gyulladáscsökkentő szer,
  • Bromelain az ananászban gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító,
  • A lenmag csökkenti a húgysav mennyiségét az ízületekben.

Elolvasom a cikket