Különösen a megfelelően megválasztott étrend képes jelentősen lelassítani az öregedést. Mikhail Ginzburg táplálkozási szakértő elmondta, hogy milyen termékeket érdemes rendszeresen fogyasztani.
A szakember szerint érdemes azokat a termékeket beiktatni az étrendbe, amelyeknek alacsony a glikémiás indexe. Ezek nemcsak lassítják az öregedést, hanem komolyan javítják bármely személy általános közérzetét is. Sőt, az ilyen termékek jelentősen csökkenthetik a rák kockázatát.
Az étrendbe elsősorban a teljes kiőrlésű kenyeret, valamint a hajdinát és más gabonaféléket kell bevonni. Ne feledkezzen meg a zöldségekről. Ezeket rendszeresen kell fogyasztani a szokásos étkezés során.
A vadon termő bogyós gyümölcsök, a halak, a diófélék, a kurkuma, a gyömbér és a zöld tea is hasznosak – tette hozzá az orvos a Zen csatornáján közzétett videóban.