Varga Judit lesöpri Magyar Pétert

Magyar Péter színre lépése után Varga Judit exkluzív interjút adott Hajdú Péternek a Frizbi különkiadásában, amelyben a volt igazságügyi miniszter Magyar Péterhez, az őt hosszú éveken át abuzáló exférjéhez, fűződő kapcsolatáról beszélt, alaposan felborzolva a közvéleményt. Az interjú eredetileg a YouTube internetes csatornán ment le, aztán a közönség érdeklődése nyomán leadta a Hír Tv és Super TV2 is. Ha tetszik: Varga Judit a nyilvánosságban (is) lesöpri Magyar Pétert.

Magyar Péter ugyanis eredetileg a titokban az exnejével készített hangfelvétellel akart kormányt buktatni, de ez nagyon nem sikerült. Az ügyészség ugyanis semmi kivetnivalót nem talált a rövidke felvételen. A sikamlós részek elméletben a Völner–Schadl-ügyhöz kapcsolódtak volna, amely ügyben az ügyészségi nyomozás folyamatban van. Annak lezárultáig, a megállapítások nyilvánosságra hozataláig egyszerűen nem lehet tudni, mi szerepel az ügyészségi dokumentumokban.

A baloldali értelmiség azonban nagyon csalódott volt azok után, hogy Varga Judit megszólalt, mert kiderült, hogy a „király” meztelen. Amivel Magyar kormányt akar buktatni, az fabatkát sem ér, sok hűhó semmiért. Az exférj hitelessége már akkor nagyot zuhant, amikor kiderült, saját volt nejével folytatott beszélgetésükről titokban hangfelvételt készített, nem beszélve arról a nőellenes, többszörösen megalázó magatartásról, amit a Varga Judittal való házasságuk alatt elkövetett. Mindezt valószínűleg hiúságból, mert felesége volt a miniszter, nem ő.

A közvélemény számára tehát a Hajdú által készített interjú után nem kellett magyarázni, hogy kinek a pártjára álljon, kettejük közül ki az ember és ki az embertelen.

Ezt a helyzetet a baloldali értelmiség nagyon nehezen dolgozza fel, mert veszni látja még azt a szalmaszálat is, amelybe bele tudnak kapaszkodni, hogy Orbán Viktort meg lehessen buktatni. Magyar Péter természetesen egy másik jobboldali kormányról beszél, amely nyilvánvalóan csak áljobboldali lehet. Akinek a gyurcsányista Bárándy az ügyvédje, s aki arra is képes, hogy feles többségű győzelem esetén is alkotmányt módosítson, ami jogi képtelenség, azzal kapcsolatban nem kérdés, hogy milyen színű lesz valójában az általa létre hozni vágyott kormány. Pont olyan vörös, balos, bolsi, mint Donald Tuské Lengyelországban.

Néhány kirívó vélemény a baloldali értelmiség kétségbeesett, és magáról megfeledkező képviselőjétől.

Konok Péter a Facebookon így beszél. (A trágárságért előre elnézést kérek, de az idézet csak így hiteles. Csak így mutatja be gazdája igazi arcát.): „Rájöttem, hogy tulajdonképpen én eddig sohasem láttam Hajdú Pétert. Mármint azt tudtam, hogy létezik, meg buta, mint a segg, ellenszenves és tehetségtelen, de eddig nem sikerült soha megnéznem olyasmit, amiben szerepelt. Imigyen elvesztvén hajdúpéteri szüzességemet, most tulajdonképpen csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ez a csávó mégis mi a fasz?”

Nem gondolom, hogy így kéne jellemezni bárkit, még ha közreműködésével nekünk nem is kedvező információk jutnak el az emberekhez. Főleg, ha Konok maga ismeri el, hogy nem ismeri Hajdút. Hajdú a bulvárban dolgozik, ez az interjú a bulvár szabályai szerint kitűnő volt, elsősorban Varga Judit őszinte, feltáró, részletes vallomása miatt. Konok Péter még emberszámba sem veszi, amikor úgy kérdez rá kilétére, hogy „mi a f…”, nem „ki a f…” Maradjunk abban, hogy ezzel önmagát minősíti.

Mérő Vera, a látszólag nagy baloldali feminista közömbösen átlép Varga Judit abuzálásán és különös locsolóverset oszt meg közösségi oldalán: „Na ez cuki” – mondja és idéz: „Ügyészségen jártam, iratokat láttam, Belenyúlt Tóni, szabad-e locsóni.” Hát tényleg cuki. Arról az ügyről beszél, amelyről a nyomozás folyamatban van. Arról, amelyről az ügyészeken kívül senki nem tud pontosan semmit. És persze Mérő Vera már mondja is, ki nyúlt bele és hova. Nyilván a félrevezetés, a hergelés szándékával.

Végül egy Puzsér idézet közösségi oldaláról: „Hiszek Varga Juditnak. Elhiszem, hogy a férje csúnyán beszélt vele, és hogy hozzávágta a nadrágját. Elhiszem, hogy ezért Varga Judit arcon csapta őt. És elhiszem, hogy Rogán Antal emberei több oldalt is kiloptak az ügyészségi iratok közül.” Puzsér a demagógia módszerét használja, amikor igyekszik keverni a valóságot a vélelemmel, hogy elbizonytalanítsa az olvasót, s növelje a Magyar Péter iránti szimpátiát és beletörölje a lábát Varga Juditba. Az ezzel kapcsolatos ügyészségi állásfoglalás is cáfolja őt, de neki is fontosabb a politikai érdek, mint a valóság szolgálata. Senki nem lopott ki ugyanis semmiféle iratot sehonnan.

Szerencsére a félrevezetett gyurcsányista „magyarok” akkor is komoly kisebbségben vannak, ha soknak akarják láttatni magukat.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket