Komoly betegség tünete lehet az éjszakai köhögés

Úgy véli, hogy ez a fajta köhögés, azzal magyarázható, hogy a gyomornedv felfelé halad a nyelőcsőben, és irritálja a gégét.

„Néha a probléma olyan egyszerű, mint a gravitáció. Amikor egyenesen ülünk, hajlamosak vagyunk arra, hogy a gyomrunkban visszatartsuk az anyagokat. Amikor fekszünk, a sav feljuthat a nyelőcsőbe” – állapította meg.

Ez a köhögés allergiával vagy megfázással is jelentkezhet. Landau elmagyarázta, hogy amikor az ember fekszik, az orrból származó váladék lefolyik a gége hátsó részén, ami köhögést vált ki.

Az orvos szerint létezik az asztmának egy olyan formája, amelyet köhögési variáns asztmának neveznek. Általában az asztma ezen típusánál a köhögés inkább kifejezetten éjszaka jelentkezik.

Bár ritka, de az éjszakai köhögés bizonyos rákos megbetegedések korai jele is lehet, különösen azoké, amelyek a tüdőt érintik.

Dr. Raj Dasgupta, a kaliforniai Sleepopolis vezető orvosi tanácsadója szerint az elegendő folyadékfogyasztás segíthet a köhögés megfékezésében, mivel nedvesíti a légutakat, és segíti a váladék köptetését.

A párásító használata vagy a forró zuhany szintén segít a váladék elfolyósításában.

„Extra párnákat is használhatunk, hogy megemeljük a fejünket, hogy segítsük az orrfolyást a savas reflux ellen” – mondta Dasgupta.

Ha az éjszakai köhögés három hétnél tovább tart, vagy láz, mellkasi fájdalom vagy légzési nehézség kíséri, Raja Dasgupta azt tanácsolja, hogy ne halogassuk az orvoslátogatást.

Elolvasom a cikket