Egy titokzatos szekta tekercse

2024. április 5. péntek. 19:33

A szöveg olvasása azt sugallja, hogy az ember születési dátuma alapján egy bizonyos csillagjegyet kap. Sokkal több összefüggés is van: ez kondicionálná az illető fizikai tulajdonságait is, és a fény és a sötétség egyensúlyát a lelkében. E kutatások alapján a szakemberek betekintést nyerhetnek az évezredekkel korábban ezen a területen működő hiedelemrendszerbe.

A szerző(k) a héber nyelvet használták a tekercs megírásához. A szöveg görög, arámi és óhéber ábécével írt karaktereket tartalmaz. Egy kódot is elhelyeztek benne. A kutatócsoport tagjai ezért azt feltételezik, hogy ez egy bennfenteseknek – valószínűleg a szóban forgó szekta vezetőinek – szánt olvasmány volt.

Ha hihetünk a feltételezéseiknek, akkor minden egyes személyhez a születési dátumuk alapján rendeltek volna jellemzőket. Hogyan működne ez? Az elképzelés szerint a naptár minden egyes dátumához egy bizonyos mennyiségű fény vagy sötétség társul. Ez pedig azt befolyásolná, hogy az adott napon született személy lelkében mennyi jó vagy rossz található. Ez egy meglehetősen egyszerű, bár nyilvánvalóan tudományos bizonyítékokkal nem alátámasztott elképzelés.

A leírt szekta tagjai a fény gyermekeinek nevezték magukat. Úgy tűnik, nem mindenki csatlakozhatott a szektához, mivel a „rossz” napokon születetteket elutasították. Akik az uralkodó sötétség idején születtek, nem tekinthetőek a fény gyermekeinek.

Elolvasom a cikket