Ismét áll a bál az osztrák-magyar határon

Van, akinek még az önkényes határzár sem elég, hanem némi agressziót is bevetve messzebb megy azért, hogy teljességgel lehetetlen legyen az átjárás Ágfalvánál Ausztria felé.

A húsvéti hétvége környékén ismeretlen tettesek egy fúróval szándékosan megrongálták az Ágfalva és Somfalva (Schattendorf) közötti önkényes határzár egyik rendkívül fontos elektronikai elemét – jelentette pénteken az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF). Mint az adásból kiderült, a rendszer ezért ismét üzemképtelenné vált. Ennek következtében az utat az autósok előtt ismételten lezárták.

Mivel egy éven belül ez már a második ilyen eset, az önkormányzat újfent fontolóra vette a videokamerás megfigyelés telepítését. Thomas Hoffmann (SPÖ) polgármester a rádióban elmondta, mivel ez közterület, megfelelő engedélyre van szükség. Az erre vonatkozó kérelmet már benyújtották az adatvédelmi bizottsághoz – tette hozzá a városvezető.

Jelenleg nem lehet megbecsülni, hogy a határátkelő meddig marad zárva az autósok előtt. A legutóbbi vandál cselekmény után a létesítmény csaknem öt hónapig nem működött.

Elolvasom a cikket