Itt az idő, válasszatok – ezúttal mondjuk sört

A tavaly több ezer szavazó részvételével lezajlott voksolás után folytatódik az az úttörő kezdeményezés, amelynek lényege, hogy ismét a rajongó közönség döntheti el, milyen, eddig nem látott és nem kóstolt recept alapján készüljön el az Ország Söre. Mint a szervezők közölték, a péntektől az azorszagsore.hu oldalon elérhető online kérdőív kitöltése során először azt kell megfontolni, milyen legyen a leendő nedű típusa. Itt a láger, IPA, búza, stout vagy a savanyú opciók közül választhatunk.

Dönthetünk arról is, hogy a főzet világos vagy sötét legyen-e, továbbá édeskésebb, keserű vagy inkább kiegyensúlyozott ízvilág illene-e az Ország Söréhez. Ez nem minden, hiszen arról is véleményt mondhatunk, hogy kerüljön-e bele gyümölcs, és ha igen, akkor az egy egzotikus fajta vagy inkább olyan legyen, ami Európában is megterem.

Az elkötelezett fogyasztók szintén szavazhatnak arról, hogy hol kóstolnák meg a legszívesebben az új terméket. A tervek szerint az Ország Söre – a Beerselection Sörszaküzlet – Craft Beer Store & Bar mellett – egyszerre, egy időben debütál majd azokban a budapesti és a nagyobb vidéki városok kocsmáiban, amelyek a legtöbb voksot kapták: ez lesz az Országos Csapfoglalás.

A lelkes közönség természetesen az idén is kiválaszthatja kedvenc kisüzemét, értékelve annak elmúlt évi teljesítményét. A legtöbb voksot begyűjtő egy esztendőn át viselheti majd Az Ország Kisüzemi Főzdéje 2024 megtisztelő címet.

Elolvasom a cikket