Mi zavarja a magyarokat leginkább a munkahelyükön?

A felesleges értekezletek, a rosszul elmentett dokumentumok és a belső kommunikációs akadályok is sok problémát okoznak az irodai dolgozóknak – derül ki abból az országos reprezentatív kutatásból, amelyet META-INF készített az NRC piackutató közreműködésével. A megkérdezett ezer irodai dolgozó csaknem kétharmada legalább heti egy-két munkamegbeszélést feleslegesnek tart, de 12 százalékuk heti három-négy találkozót is inkább e-maillel váltana ki.

A megkérdezettek kétharmadának heti szinten fél-két órát, minden huszadik válaszadónak két-három órát vesz el a munkaidejéből, hogy olyan, el nem mentett vagy rosszul rendszerezett dokumentumok, e-mailek, fontos információt tartalmazó anyagok után kutat, amelyekre sürgősen szüksége lenne. Az online felmérésből az derül ki, hogy éppen azoknál az, 500-nál több embert foglalkoztató cégeknél a legrosszabb a helyzet, ahol feltételezhető, hogy profi dokumentumkezelési rendszerek állnak a dolgozók rendelkezésére.

A magyar fehérgallérosok csaknem ötöde úgy érzi, hogy kimarad a vállalati információs körforgásból, és nem értesül időben a fontos eseményekről. A részlegek közötti kommunikáció minőségével és gyorsaságával 18 százalékuk elégedetlen, húsz százalék pedig nem fér hozzá távolról a munkájához szükséges információkhoz.

Elolvasom a cikket