Milliók életét mentheti meg ez az új rákterápia

Úttörő terápiát fejlesztettek a T-sejtes leukémia és limfóma kezelésére. A humán T-sejtes daganatokkal rendelkező egereken végzett, preklinikai vizsgálatok ígéretes eredményeket mutattak, számolt be kutatási eredményeiről a Johns Hopkins Kimmel Rákközpont – írja a Hazipatika.hu.

A T-sejtes leukémia és a limfóma egyedülálló kihívást jelent, mivel az immunfunkció fenntartásához meg kell őrizni a normál T-sejteket. Ez az innovatív kezelés hatékonyan támadja a TRBC1 nevű fehérjét tartalmazó, rákos T-sejteket, miközben az egészségeseket nem roncsolja, tehát az eddig alkalmazott terápiákhoz képest sokkal kíméletesebb, biztonságosabb, ráadásul hatékonyabb kezelési lehetőséget kínál.

Az újszerű kezelési módszer sikere reményt nyújt a T-sejtesleukémiaban és limfómában szenvedő betegek számára, akiknek gyakran korlátozott terápiás lehetőségekkel és rossz túlélési kilátásokkal kell szembenézniük. A csapat a jövőben azt tervezi, hogy a kutatást ipari partnerekkel együttműködve korai fázisú vizsgálatokba kezd érintett betegeken.

Elolvasom a cikket