Akár percek alatt helyrehozza a vérnyomást ez a gyümölcs

Ezek stabilizálják a betegek állapotát és gátolják a szervezetben zajló veszélyes folyamatokat. Azonban a megfizethető árak és az orvosok biztosítékai ellenére, hogy ez az egyetlen lehetséges módja a vérnyomás hirtelen emelkedésének elkerülésére, egyes polgárok saját szabályaik szerint élnek, és elutasítják a gyógyszereket.

Natalia Peresypko kardiológus azt ajánlja, hogy az ilyen betegek egy bizonyos diéta segítségével próbálják ellenőrzés alatt tartani vérnyomásukat. Ennek mindenképpen tartalmaznia kell olyan élelmiszereket, amelyek percek alatt csökkenthetik a vérnyomást.

Az egyik ilyen a gránátalma.

Milyen egészségügyi előnyei vannak a gránátalmának?

Ahogy egy kardiológus megjegyezte, a gránátalma az egyik leghasznosabb gyümölcs. Gazdag vitaminkészlettel rendelkezik. A lédús gyümölcs 15 aminosavat tartalmaz, amelyek közül öt létfontosságú az emberi egészség megőrzéséhez. Termésében van K-, C-, B9- és B6-vitamin, vas, kálium, réz és foszfor.

A fogyókúrázók örülnek annak, hogy a gránátalma alacsony kalóriatartalmú gyümölcs. Csak 72 kilokalória van 100 grammban – hangsúlyozza Natalia Peresypko.

A gránátalmát a vashiányos vérszegénységben szenvedőknek is naponta ajánlott fogyasztani. A gyümölcs segítségével ez a mutató gyorsan a norma határain belülre kerül.

De a gyümölcsnek van egy másik hasznos tulajdonsága is: 20 percen belül képes stabilizálni a hirtelen lezuhanó vérnyomást. Ezt a hatást egyébként már az ókori orvosok is észrevették, és minden idős embernek ajánlották a gránátalma fogyasztását.

Egyébként a természet ajándékának egy másik típusa – a feketeribizli-borostyán hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezek a bogyók ugyanolyan gyorsan terápiás hatást fejtenek ki, még akkor is, ha leforrázzuk és csak teaként isszuk őket – mondta az orvos.

Elolvasom a cikket