Az orvos szerint ezek a hétköznapi italok rákot és agyvérzést okozhatnak

„Először is válaszolok a leggyakoribb kérdésre: igen, igaz, hogy a „zéró” italokban nincs kalória, mert a kívánt édesség eléréséhez milligrammnyi cukorpótlóra van szükség – ez nem a gyártó megtévesztése.

Egy vizsgálat (Framingham Heart Study Offspringing) eredményei kimutatták, hogy az édesítőszert tartalmazó üdítőitalok dózisfüggő módon növelik az ischaemiás stroke és a demencia (beleértve az Alzheimer-kórt is) kockázatát. Ez rossz. Egy másik tanulmány megállapította, hogy a hozzáadott cukrot tartalmazó cukros italok és a 100 százalékos gyümölcslevek fogyasztása összefügg az összes rákos megbetegedés kialakulásával. A cukros italok fogyasztása és a rák között nem találtak összefüggést.

Ez mit jelent? Jobb, ha vizet, teát és kávét iszunk. Ha nagyon vágyik egy édes üdítőre, egy doboz cukros ital nem fog ártani. De ha az Ön számára nincs különösebb különbség az ízben – jobb, ha egy „zéró” italt választ, bár nem ajánlott gyakran inni. Egyszóval, mint mindig, a mértékletesség a mi megmentőnk” – magyarázta Komissarova.

Elolvasom a cikket