Diplomás kommunisták a Kossuth téren

Magyar Péter, az ellenzék új, egyelőre nevesincs pártjának vezetője kommunista nagygyűlést hirdetett ma délutánra. Eredetileg nemzeti nagygyűlés lett volna, de aztán felhomályosították Magyart, ha liberálisnak mondja magát, akkor többen jönnek majd ki a Kossuth térre, mert hogy az őt támogatók, a noÁr mozgalom, a Dopeman édesanyjáról hányingerkeltő stílusban rappelő Puzsér mester és Nagy Ervin színész, illetve Szabó Győző nem tartják magukat nemzeti érzelműeknek, sokkal inkább a kormánnyal szembenálló liberálisnak. A liberális pedig – Orbán Viktor definíciója szerint – a diplomás kommunista. Ezt csak azért érdemes az elején leszögezni, hogy azok, akik ma összegyűlnek, pontosan tudják, milyen társaságba keveredtek.

Magyar Péter egész története, exfeleségének aljas átverése, a vele készített titkos hangfelvétel arról szólt, hogy a megfelelő pillanatban színre lépjen és kormányt buktasson. Csak éppen beleköpött a saját levesébe, mert az ügyészségre bevitt, corpus delictinek szánt hangfelvétel semmi olyat nem tartalmazott, ami releváns lenne egy kormánybuktatáshoz. Mondhatni, sok hűhó semmiért. Orbán Viktor nem győzte kérdezni magától, miért is kellene neki lemondania?

S miközben Magyar komcsi nagygyűlést szervez, a következő szöveggel toborozza az embereket a részvételre: „Találkozzunk az utóbbi 14 év talán legnagyobb politikai demonstrációján. Vegyük vissza a hazánkat, a nemzeti jelképeinket és kifejezéseinket! Kezdjük meg a közös munkát egy új, demokratikus, szuverén, modern, európai Magyarországért! Minden magyar ember számít! Legyünk rengetegen és üzenjük együtt a hatalomnak, hogy eddig és ne tovább! A haza minden előtt.”

Bicskanyitogatóan kettős beszéd, mint Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa mondhatta ezt a szöveget. A nemzeti jelképeket például nem kell visszavenni, azok a legjobb helyen vannak az Orbánt támogató sok milliós magyarságnál. A „modern, európai Magyarország” amúgy is a szocik meg Dobrev Kláráék migránsbarát szövege, nincs nekünk szükségünk őket majmolni, s közben hagyni megtéveszteni, félrevezetni a nemzeti érzelmű magyar választókat.

Magyar el van tévedve, amikor olyat üzen a magyaroknak, hogy eddig és ne tovább! Kinek a nevében tetszik ezt mondani, Magyar uram? A valóságban még pártja sincs, kinek a nevében fogalmazza meg kijelentéseit?

Egyébként meg pont oda tartozik, ahol ilyen szövegekkel tévesztik meg a magyarokat, a baloldalhoz, hiába volt megboldogult Mádl Ferenc a keresztapja.

Nem véletlenül került a képmása Gyurcsányék társaságába, akiket a guruló dollárok révén megvettek kilóra. Már Magyar Péter nyakkendőjén is áthurkolódik a dollár jelének S betűje. Nem kérdés, hogy őt támogatják majd azok a „mikroadományozók”, akik mintegy négymilliárd forintot juttattak a baloldal tavalyi kampányához, s amely Gyurcsányék eddigi legsúlyosabb bukásához vezetett.

A magyarokat ugyanis nem lehet átverni. Hiába önti le magát nemzeti mázzal, hiába mondja, hogy „A haza minden előtt”, ezt pont azok nem veszik be, akiknek a szavazatára olyannyira számítana, lekarcsúsítva a jobboldal bázisát. A Nézőpont Intézet felmérésében azt vizsgálta, hogy az új szereplőnek mi a hatása a magyar politikai versenyre. A helyzetkép egyértelmű. Miközben Magyar Péter magát centrumpártként próbálja pozicionálni, a kormánypártok szavazóit nem tudta megnyerni, támogatói a baloldali pártok meglévő szavazói közül kerültek ki.

Magyar Péter pártjára a magyarok 13 százaléka szavazna az EP-választáson, ami néhány hét alatt számottevő átrendeződést jelent. A leendő párt azonban sem a bizonytalan vagy az inaktív szavazókat nem tudta megszólítani, sem a Fideszből nem tudott támogatókat szerezni nagy számban. Felbukkanása mindegyik baloldali pártnak okozott kisebb-nagyobb veszteséget. Magyarán Gyurcsányék pozícióit gyengíti, de a többi ellenzéki párt számára leginkább tragikus a megjelenése. A Momentum például hirtelen a parlamentbe jutási küszöb alá esett, a februári hétről négy százalékra.

A CÖF közleményében úgy fogalmaz: „Most azt üzenjük, hogy aki a családi békét számtalanszor megpuccsolta bántalmazással, fenyegetéssel, titkos hangfelvételekkel, és képes volt gyermekei anyját zsarolni, az csak pünkösdi király lehet. Magyar Péter minden humbugjával a közerkölcsnek mond ellent. Magyarország jogállamisága és a szabad véleménynyilvánítást garantáló demokráciánk a felbukkanó jelenségre hathatós választ fog adni.”

A magyarok ehhez tartják magukat, bárhányan jönnek össze, bármi is hangozzék el a Kossuth téren ma délután.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket