Házi gyógymód az ödémára

Malkina megjegyezte, hogy segíthet a kézi önmasszázs, amely beindítja a nyirokerek működését és elősegíti a folyadék újraelosztását a szervezetben.

„A hatás fokozásához használhatunk nyirokelvezető hatású szövetmaszkot, és masszírozó hengerrel végigfuttathatjuk rajta. Ezenkívül a szem alatti területre is tehetünk nyirokelvezető hatású tapaszokat, amelyek a duzzanat csökkentése mellett kisimítják a finom ráncokat, táplálják a bőrt, és előkészítik a kozmetikumok felvitelére” – magyarázta Malkina.

Malkina azt is ajánlotta, hogy tartsuk be az ivási rendet: lefekvés előtt kerüljük a sok folyadék fogyasztását. A kozmetológus azt is tanácsolta, hogy korlátozzuk a sós és füstölt termékek fogyasztását, mivel ezek hozzájárulnak a szervezet folyadékvisszatartásához.

Malkina hozzátette, hogy önállóan segíthet a szervezetnek megbirkózni az ödémával a reggeli gyakorlatok segítségével. Elmondása szerint rendszeres testmozgással elég hamar észrevehető, hogy a folyadék újraelosztása és a keringési rendszer stimulálása miatt csökkent a duzzanat.

Elolvasom a cikket