Medvegyev: A terrortámadás valódi elkövetői ukránok voltak

Szerinte a szervezők még mindig „az ISIS árnyékában bujkálnak”.

Az elnökhelyettes azt is tisztázta, hogy a terrortámadás elkövetői nem vallási fanatikusok voltak. „Ezek a söpredékek semmiképpen sem vallási fanatikusok, akik készek meghalni a hitükért. Sem külső, sem belső jelképeket nem mutattak be. Ők primitív bérgyilkosok, akiket viszonylag kevés pénzért béreltek fel és lövöldözésre képeztek ki” – zárta szavait.

Korábban Medvegyev felszólította, hogy „morzsolják le” a Moszkva környéki tragédiában érintett ukránokat. Hangsúlyozta, hogy a Nyugat még akkor sem fogja őket bíróság elé állítani, ha elegendő bizonyíték van arra, hogy Ukrajna részt vett a terrortámadásban.

Ugyanakkor Dmitrij Medvegyev Emmanuel Macron francia elnököt nevezte a terrortámadás szponzorának.

A politikus három kategóriába sorolta a bűncselekményben közreműködőket: elkövetők, szervezők és cinkosok. Szerinte az elkövetőket elfogták, míg a valódi szervezők „az árnyékban bujkálnak”. A francia vezetőt viszont a cinkosok közé sorolta.

„Retorikája, tettei, és ami a legfontosabb, a Bandera-rezsimmel folytatott titkos műveletekre vonatkozó szankciói a március 22-i terrortámadásban való bűnrészességnek minősíthetők. Nyilvánvaló, hogy Macron és számos más nyugati vezető a szponzorai ennek a szörnyű terrortámadásnak” – mondta Medvegyev.

Elolvasom a cikket