Nagyapánk is tudta, ez az ital segíhet az Alzheimer-kór és a rák ellen

A szakember hangsúlyozta, hogy ez az ital javítja az agy kognitív funkcióit. Megelőzi a Parkinson-kór kialakulását is.

„A kávé javítja a kognitív funkciókat. Az összetételében lévő koffein megakadályozza az Alzheimer- és a Parkinson-kór kialakulását. Emellett egyes felmérések azt mutatják, hogy ez az ital csökkenti számos rosszindulatú daganatos betegség kockázatát” – magyarázta az orvos.

Az idősek kávéfogyasztására vonatkozóan nincsenek különösebb korlátozások: naponta egy-két csészényit ihatnak. A koffein magas koncentrációjánál egyeseknél remegés, tachikardia, szorongás és szédülés jelentkezhet. Ha ilyen tünetek jelentkeznek, érdemes csökkenteni az ital mennyiségét – mondta Runikhina.

A szakértő azt tanácsolja az időseknek, hogy a cseresznyelével egészítsék ki még az étrendjüket, ugyanis az nagyszámú antioxidánst tartalmaz, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Ajánlott továbbá gránátalma-, áfonya- és eperlevek fogyasztása. Ugyanakkor az orvos megjegyezte, hogy nem bolti gyümölcsleveket, hanem házi készítésű gyümölcsleveket kell inni az előnyök kihasználásához. Idős korban korlátozni kell az alkohol és az édes üdítők fogyasztását.

Elolvasom a cikket