Villamos elé lépett az elkeseredett nő + VIDEÓ

Egy percen belül kétszer mentette meg egy nő életét a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól Kovács Attila r. alezredes, aki épp munkába tartott, amikor felfigyelt az elkeseredett asszonyra, aki először a kocsik között barangolva próbált öngyilkos lenni, majd később villamos elé akart lépni.

Az első eset a Róbert Károly körútnál történt. Erre a főtiszt így emlékszik vissza:

„Felfigyeltem egy nőre a forgalmi sávok között. Az első pillanattól éreztem, mozgásán láttam, hogy nem egy lámpaperiódust elvétő, véletlenül a kocsik közé keveredő gyalogosról van szó, hanem valamiféle baljós szándékosságról, úgy viselkedett, mint aki tudatosan el akarja gázoltatni magát”

– emlékezett vissza.

„Az út közepén húzódó járdaszigethez voltunk közelebb, oda irányítottam, kézenfekvőbb, biztonságosabb volt, mint a többsávos úton keresztül megközelíteni a járdát.”

Itt azonban még nem volt vége az életmentésnek, ugyanis a valami okból kifolyólag teljesen elkeseredett hölgy hirtelen egy érkező villamos elé akart lépni. Élete csakis a rendőr alezredes gyors reflexének köszönhető:

„A ruházatát megragadva tudtam lendületét lelassítani, így nem a jármű elé, hanem a szerelvény első ajtajának csapódott, majd a földre esett. Nyilvánvaló volt, hogy nem hagyhatom egyedül: tekintette üveges volt, ő maga teljesen zaklatott állapotban ücsörgött a földön, és azt ismételgette, hogy el akarja dobni az életét”

– olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán.

A kétszeres öngyilkossági kísérletet végrehajtó nőhöz végül mentőt és rendőrt hívtak, majd kórházba szállították megfigyelésre.

Objektum doboz

Ha Ön krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot.

Elolvasom a cikket