Ha esélytelenek, akkor miért utaznak a távoli Thaiföldre?

SM
2024. április 8. hétfő. 19:52

Kedden Mitykó lép versenypódiumra a phuketi viadalon a 87 kilogrammos női kategóriában, ám a békéscsabaiak U23-as Európa-bajnokát – edzője, Bökfi János megfogalmazása szerint – „már tényleg csak a csoda” segíthetné hozzá a párizsi olimpiai rajtjog megszerzéséhez.

„A megváltozott kvalifikációs rendszerben, vagyis mivel a felső két női súlycsoportban indulók eredménye egybeszámít, az összevonás miatt jelenleg képtelenség bekerülni a világ tíz legjobbja közé – nyilatkozta elutazásuk előtt a szakember. – Miután a plusz 87 kilósok összetett teljesítményét is figyelembe veszik az abszolút sorrendben, 240 kiló alatti eredménnyel nem lehet kijutni az olimpiára. Akkor lennék elégedett, ha Veronika 220 kiló fölé kerülne a világkupán.”

A vk zárónapján, csütörtökön versenyző Nagy Péter is roppant kicsinek látja esélyét a párizsi olimpiára való kijutásra.

„Az utolsó egy hónapom térdfájásos volt, hol tudtam edzeni, hol nem… – jelentette ki a szegedi óriás, aki a plusz 109 kilósok mezőnyében próbál szerencsét. – Összetettben 422 kéne, vagyis a legjobbam felett emelnem, ami még teljesen egészségesen sem lenne egyszerű, sőt… Immár csak a szerencsében bízhatok, másban nem. Hogy mekkora esélyt adok magamnak az olimpiai indulásra? Úgy egy százalékot…”

Felmerül a kérdés, ha Mitykó és Nagy is ennyire esélytelen a kvótaszerzése, akkor miért utaznak el a távoli, ezért költséges thaiföldi világkupára. Az viszont nem kérdéses, hogy „tisztán” csak nézni lehet az olimpiát!

Elolvasom a cikket