Sok helyzetet kihagytak Szoboszlaiék Manchesterben

A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool jelenleg a második helyen áll a tabellán a jobb gólkülönbségével első Arsenal mögött, míg a címvédő Manchester City hátránya mindössze egyetlen pont. A kiélezett csatában az Arsenal és a Liverpool a klubtörténelemért is harcol, mert az Arsenal legutóbb a 2003/2004-es szezonban nyerte meg a Premier League-et Arsene Wenger irányításával. A Liverpool pedig legutóbb a 2019/20-as szezon végén emelte fel a trófeát, s újabb arannyal szeretné elbúcsúztatni a nyáron távozó Jurgen Klopp vezetőedzőt.

A Liverpool a hétvégi, 32. fordulóban csak 2–2-es döntetlent játszott a Manchester United vendégekén, s így értékes két pontot veszített. „Egyértelműen a csapatunk a hibás a döntetlenért, mert az első félidőben több helyzetet is kihagyott, ezért csak egy gólos előnyt tudott szerezni. Úgy gondolom, amióta itt vagyok, nem játszottunk ilyen dominánsan a United ellen. De a mostani támadójátékunk nem lesz elég, ezt tudjuk. Ezért valószínűleg a támadósorban lesznek változások a következő hetekben. Örülnék, ha több pontunk lenne, de egyelőre még versenyben vagyunk az elsőségért” – nyilatkozta a német szakvezető, aki ezúttal Szoboszlai teljesítményével sem volt elégett.

Virgil van Dijk, a Liverpool csapatkapitánya is önkritikát gyakorolt a döntetlen után: „Vesztesnek érzem magam. Ez megint a mi hibánk, mert sok helyzetet kihagytunk, ezért nem tudtuk eldönteni a meccset.”

Az angol bajnokságból az élcsapatoknak még hét forduló van hátra, a két 71 pontos csapat mögött a címvédő Manchester City 70 ponttal harmadik. Klopp úgy fogalmazott, ők a végén, 38 forduló után szeretnének az első helyen állni.
Az Európa-ligában negyeddöntős Liverpool vasárnap a Crystal Palace-t fogadja a Premier League-ben.

Az élcsoport állása:

1. Arsenal 31 mérkőzés 71 pont, gólkülönbség 51

2. Liverpool 31 mérkőzés, 71 pont, gólkülönbség 42

3. Manchester City 31 mérkőzés, 70 pont, gólkülönbség 40

Elolvasom a cikket