Vészhelyzet: leállt az orszki olajfinomító

„A kiürítési munkák éjszaka is folytatódtak… Összesen több mint 50 embert evakuáltak az elárasztott területekről” – áll a közleményben.

A minisztérium azt is közölte, hogy a Gagarinskaya tér környékén a víz stabil szinten marad, és vizuálisan nem figyelhető meg a vízszint növekedése.

Az előzményekhez tartozik, hogy pénteken átszakadt egy gát az Urál folyón Orszkban, a város egy része árvízi zónában találta magát. A polgármesteri hivatal négy halálesetről számolt be, haláluk nem volt összefüggésben az árvízhelyzettel. Az ügyészség tájékoztatása szerint a veszélyhelyzet a hidraulikus műtárgy karbantartására irányuló, idő előtti intézkedések miatt következett be. A Vizsgáló Bizottság büntetőeljárást indított.

A legfrissebb adatok szerint a térségben összesen 10 168 lakóépület és 18 471 háztartási telek került víz alá. Több mint hatezer embert evakuáltak.

Putyin elnök a fejlemények időben történő előrejelzését és a Kurgan és Tyumen térségében előforduló esetleges áradások miatti intézkedések megtételére szólított fel. Emellett utasította a Belügyminisztérium vezetőjét, hogy ellenőrizze a törvényes rend betartását az árvízi övezetben.

Elolvasom a cikket