A Spotify is beveti a mesterséges intelligenciát

Imádnak a kínálatukban elérhető dalok számával kérkedni a zeneszolgáltatások, konkrét példát felhozva a Spotify repertoárjában százmilliónál is több dal található. A gigantikus választék papíron jól hangzik, de a gyakorlatban már szinte kontraproduktív, a tartalmak ajánlgatása és a tematikus lejátszási listák ellenére gyakran nem tudják a felhasználók, hogy mit hallgassanak.

A Spotify most jelentős innovációra készül a probléma további orvoslása érdekében, tesztelési jelleggel első körben Ausztráliában és az Egyesült Királyságban elkezdte lehetővé tenni a személyre szabott lejátszási listák generatív mesterséges intelligenciával való előállítását, a funkció a mobilappjaiban debütált.

Ez egy teljesen új módja a lejátszási listák összeállításának és az új zenék felfedezésének. Az AI Playlist funkciót elérő felhasználók olyan szöveges leírás alapján kérhetnek listákat, mint például „koncentrálni szeretnék elektronikus zenére a munkahelyen”, vagy „törd meg a háttérbeli csendet kávéházi háttérzenével”, esetleg „jó hangulatba kerülnék szórakoztató, vidám, pozitív daloktól”.

A legjobb eredmények állítólag úgy érhetőek el, ha a megadott szöveg többféle műfajt, hangulatot, előadót, továbbá korszakot említ.

Egyelőre nem tudni, hogy az AI Playlist mikor válhat szélesebb körben elérhetővé.

Elolvasom a cikket